Έκθεση Αρχειακού Υλικού από το Αρχείο του Μ. Τριανταφυλλίδη και του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών

Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών (Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η Ελληνική Εταιρεία Ορολογίας και το Ευγενίδειο Ίδρυμα διοργανώνουν Έκθεση Αρχειακού Υλικού από το Αρχείο του Μ. Τριανταφυλλίδη και του Ινστιτούτου, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία του 8ου Συνεδρίου (10-12 Νοεμβρίου) της ΕΛΕΤΟ, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Μ. Τριανταφυλλίδη.

Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφόρος Συγγρού 387, 175 64, Παλαιό Φάληρο) από τις 11 έως τις 27 Νοεμβρίου 2011 και θα είναι ανοιχτή τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης (Δευτέρα έως Πέμπτη 8.30-20.00, Παρασκευή 8.30-15.00, Σάββατο 8.30-14.00).

Θα εκτεθούν αυθεντικά τεκμήρια, όπως επιστολές, έγγραφα, ημερολόγια, τετράδια, φωτογραφίες κτλ., τα οποία παρακολουθούν την ιστορική διαδρομή του Μ. Τριανταφυλλίδη (γέννηση, μαθητικά χρόνια, σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, Εκπαιδευτικός Όμιλος, Ιστορικό Λεξικό, Ανώτερος Επόπτης Εκπαίδευσης, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σύνταξη Νεοελληνικής Γραμματικής, διαθήκη) και του Ινστιτούτου (1959 έως σήμερα).
Η Έκθεση θα συνοδεύεται από παρουσίαση των εκδόσεων του Ινστιτούτου, των Ερευνητικών του Προγραμμάτων και των μελλοντικών του σχεδίων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο