Εκδήλωση στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος: «Διερεύνηση των δυνατοτήτων και των προοπτικών ένταξης των Αφρικανών μεταναστών στην ελληνική κοινωνία υποδοχής»

Το Γραφείο Διασύνδεσης Α.Π.Θ. φιλοξενεί, την Πaρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011, ενημερωτική εκδήλωση στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος: «Διερεύνηση των δυνατοτήτων και των προοπτικών ένταξης των Αφρικανών μεταναστών στην ελληνική κοινωνία υποδοχής»,το οποίο υλοποιείται από Σύμπραξη φορέων αποτελούμενη από το Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το Έλληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης και το Σύνδεσμο Ανωνύμων Εταιριών και Ε.Π.Ε. (χρηματοδότηση ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ).

Το πρόγραμμα αφορά Αφρικανούς μετανάστες οι οποίοι είναι απόφοιτοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ή βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση των σχετικών τους σπουδών.

Στόχος του προγράμματος είναι η άρση της περιθωριοποίησης, του κοινωνικού αποκλεισμού και των ανισοτήτων που υφίστανται οι Αφρικανοί μετανάστες στην ελληνική κοινωνία υποδοχής, μέσω της ενδυνάμωσης της επιχειρηματικότητάς τους και της αξιοποίησης των δεξιοτήτων τους και της διασύνδεσής τους με ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες στοχεύουν στην ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής.

Σε ένα μέρος των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα αναμένεται να δοθεί η ευκαιρία πραγματοποίησης συναντήσεων με εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων στη βάση κάποιας επιχειρηματικής τους ιδέας που αφορά στις χώρες καταγωγής τους με σκοπό τη διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας ενώ τα βιογραφικά όλων των συμμετεχόντων θα μοιραστούν σε ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες ενδιαφέρονται να αναπτύξουν δραστηριότητες σε χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ερευνητικό πρόγραμμα: http://galaxy.hua.gr/~africanimmigrants/
Δηλώσεις συμμετοχής: http://www.cso.auth.gr/Greek/Formes/forma.asp

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο