Έργα Βασκς, Μπρίτεν, Σιμπέλιους. Ο Mihkel Kütson διευθύνει την Κ.Ο.Θ.

Τα έργα τριών σπουδαίων συνθετών παρουσιάζει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του φημισμένου Εσθονού μαέστρου Mihkel Kütson και σολίστ στο βιολί τον Ανδρέα Παπανικολάου.
Η συναυλία περιλαμβάνει τον Οδοιπόρο (Viattore) του Πέτερις Βασκς, με το οποίο ο Λετονός συνθέτης εκφράζει τις υπαρξιακές του αναζητήσεις με μια φυσιοκεντρική προσέγγιση της ανθρώπινης υπόστασης, το απαιτητικό Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα, έργο 15 του Άγγλου Μπέντζαμιν Μπρίτεν, το οποίο γράφτηκε το 1838-39 ως ρέκβιεμ για τα θύματα του Ισπανικού Εμφυλίου και την Συμφωνία αρ. 1 σε μι ελάσσονα, έργο 39 του Φιλανδού Γιαν Σιμπέλιους, η οποία ξεχωρίζει για τα σολιστικά μέρη των εγχόρδων και των ξύλινων πνευστών οργάνων της ορχήστρας.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 20:30.

Εισιτήρια: 18€, 9€, 5€ (φοιτητές, σπουδαστές, άνεργοι)

                                 
Προπώληση εισιτηρίων: Εκδοτήριο Κ.Ο.Θ. (Πλ. Αριστοτέλους), τηλ.: 2310 236990

Να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΑΠΘ με την ΚΟΘ, ισχύει ειδικό εισιτήριο συναυλιών ΚΟΘ:
 -για όλους τους φοιτητές του ΑΠΘ (με την επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας-πάσο) αξίας 0 € σε όλες τις συναυλίες που είναι παραγωγές της ΚΟΘ ανεξαρτήτως χώρου διεξαγωγής, και
– για όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους και καθηγητές του ΑΠΘ (με την επίδειξη σχετικής ταυτότητας), ειδικό εισιτήριο συναυλιών ΚΟΘ αξίας 9 € σε όλες τις συναυλίες της ΚΟΘ, συμπεριλαμβανομένων των συμπαραγωγών.

Κρατήσεις Θέσεων:

Σας ενημερώνουμε ότι, κρατήσεις θέσεων για τις συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης γίνονται το αργότερο μέχρι τη προηγούμενη ημέρα της εκάστοτε συναυλίας. Η ίδια προθεσμία ισχύει και για την παραλαβή των εισιτηρίων από κράτηση θέσης από το Εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ. στην Πλατεία Αριστοτέλους. Σε περίπτωση μη παραλαβής των εισιτηρίων, η κράτηση παύει να ισχύει.
Την ημέρα της εκάστοτε συναυλίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγοράζουν τα εισιτήριά τους, είτε από το Εκδοτήριο της Πλατείας Αριστοτέλους τις ώρες (10:00-14:00 & 17:00-19:00), είτε από το χώρο της συναυλίας, μέχρι και 15’ πριν την έναρξή της. Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 236990

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο