Παρουσίαση των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 20/5/2015 και ώρα 11:00π.μ.στο αμφιθέατρο ΙΙΙ του κτιρίου Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.ΔΕ.Α),  Γ’ Σεπτεμβρίου 54, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα:

Παρουσίαση των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών.

  1. Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Logistics & Διοίκηση Αλυσίδας Εφοδιασμού

Το πρόγραμμα παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύνολο μαθημάτων, τα οποία βοηθούν τους απόφοιτους και τα στελέχη επιχειρήσεων να αποκτήσουν θεωρητικές γνώσεις και να αναπτύξουν πρακτικές δεξιότητες, απαραίτητες σε όσους επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στο σύνθετο περιβάλλον των παγκοσμιοποιημένωνεπιχειρήσεων και των συστημάτων εφοδιασμού, αλλά και αυτούς που ενδιαφέρονται να εξειδικευτούν σε σχετικούς τομείς της ακαδημαϊκής έρευνας. Οι απόφοιτοι εξοικειώνονται με την εφαρμογή εργαλείων και τεχνικών για την αξιολόγηση και ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας, ειδικεύονται στο να σχεδιάζουν και να διοικούν αποτελεσματικά τις διαδικασίες Logistics, αποκτούν ικανότητες σχεδιασμού προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και διαχείρισης πελατών, αναπτύσσουν δεξιότητες χρήσιμες για την αξιολόγηση και τη διοίκηση των απαραίτητων σχετικών τεχνολογιών, δημιουργούν ένα προφίλ με ισχυρά αναλυτικά – ποσοτικά χαρακτηριστικά, αποκτούν ευρείες γνώσεις στο στρατηγικό σχεδιασμό της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η ιστοσελίδα του ΠΜΣ Logistics είναι: http://logistics.econ.auth.gr

  1. Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διοίκηση Επιχειρήσεων-Master in Business AdministrationMBA

Αντικείμενο του Προγράμματος είναι η προαγωγή της έρευνας και η παροχή εκπαίδευσης και εξειδικευμένης γνώσης μεταπτυχιακού επιπέδου σε απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών με κάποια εργασιακή προϋπηρεσία που επιθυμούν να διευρύνουν την εξειδίκευσή τους στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Το ΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων στοχεύει να βοηθήσει νέους επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων να αποκτήσουν υπόβαθρο στη Διοίκηση, ώστε να βελτιώσουν τις προοπτικές τους και να σταδιοδρομήσουν ως στελέχη σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, να δημιουργήσει εξειδικευμένους επιστήμονες Διοίκησης και να εκπαιδεύσει στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών για την κάλυψη των αναγκών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

       Η ιστοσελίδα του ΠΜΣ ΜΒΑ είναι: http://mba.econ.auth.gr

  1. Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Πληροφορική και Διοίκηση (ΔΠΜΣ)

Αντικείμενο του Προγράμματος είναι η δημιουργία εξειδικευμένων στελεχών υψηλού επιπέδου σε θέματα Πληροφορικής και Διοίκησης με εμβάθυνση και εξειδίκευση στον Τομέα των Πληροφοριακών Συστημάτων (Information Systems) και τη χρήση αυτών στην Επιστήμη της Διοίκησης (Management). Οι απόφοιτοι θα μπορούν να καλύψουν θέσεις εξειδικευμένων στελεχών στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα καθώς και θέσεις σε Ερευνητικά και Εκπαδευτικά Ιδρύματα. Ο βέλτιστος συνδυασμός τεχνικών, οικονομικών και διοικητικών  γνώσεων, διαμορφώνει την ταυτότητα του σύγχρονου στελέχους που ανταποκρίνεται κατά τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες τόσο των επιχειρήσεων όσο και της δημόσιας διοίκησης στον ελληνικό και το διεθνή χώρο. Επίσης, είναι αναγκαία η διαμόρφωση στελεχών τα οποία, ανεξαρτήτως του αρχικούς του γνωστικού υποβάθρου, μπορούν να κατανοήσουν ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και τεχνολογικό περιβάλλον, και να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και αποδοτικά στο πλαίσιο της αναδυόμενης κοινωνίας της πληροφορίας και της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας.

Η ιστοσελίδα του ΔΠΜΣ είναι: http://dpms.csd.auth.gr/

  1. Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και Καινοτόμες Εφαρμογές στην Εκπαίδευση.

Τα Τμήματα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΤΕΠΑΕ) και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) οργανώνουν και λειτουργούν από το ακαδημαϊκό έτος 2014– 2015 Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με τίτλο «Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και Καινοτόμες Εφαρμογές στην Εκπαίδευση». Το ΔΠΜΣ έχει ως αντικείμενο την παροχή υψηλού επιπέδου γνώσεων σε θέματα αιχμής της Ολικής Ποιότητας και της Διοίκησης στην εκπαίδευση, καθώς και την αναβάθμιση της έρευνας σε αυτόν τον επιστημονικό χώρο. Οι σκοποί του ΔΠΜΣ εκπληρώνονται με την παρακολούθηση οργανωμένων μεταπτυχιακών μαθημάτων και την εκπόνηση Μεταπτυχιακής Εργασίας σύμφωνα με τα διεθνή ακαδημαϊκά πρότυπα.

  1. Διεθνή και Ευρωπαϊκά Οικονομικά

Το Πρόγραμμα παρέχει θεωρητική και μεθοδολογική εξειδίκευση στην Οικονομική Ανάλυση, με έμφαση σε εφαρμογές στα Διεθνή και Ευρωπαϊκά Οικονομικά. Στόχος του είναι να προετοιμάσει αποφοίτους σχολών με συναφές γνωστικό αντικείμενο για σταδιοδρομία στην Οικονομική Ανάλυση και Διοίκηση Παραγωγικών Μονάδων, Επιχειρήσεων, και Οργανισμών με διεθνή και ευρωπαϊκό προσανατολισμό, καθώς και να προσφέρει το απαραίτητο υπόβαθρο για την διεξαγωγή υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκής έρευνας στο γνωστικό αντικείμενο του Προγράμματος.

Η ιστοσελίδα του ΠΜΣ είναι: http://grad-econ.web.auth.gr/dko/

  1. Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη

Σκοπός του μεταπτυχιακού αυτού προγράμματος είναι η δημιουργία  στέρεου υπόβαθρου στην Οικονομική Θεωρία και στις Ποσοτικές Μεθόδους Ανάλυσης με εμβάθυνση σε θέματα Μεγέθυνσης, Ανάπτυξης,  Περιφερειακής  Ανάπτυξης και Πολιτικής έτσι, ώστε να προετοιμάσει τους φοιτητές για ανώτατες σπουδές (διδακτορικό) και να προάγει την έρευνα σε οποιοδήποτε πεδίο της Εφαρμοσμένης Οικονομικής. Η επίτευξη του στόχου αυτού επιτυγχάνεται με ένα ολοκληρωμένο σύνολο μαθημάτων, τα οποία βοηθούν τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν θεωρητικές γνώσεις και να αναπτύξουν πρακτικές δεξιότητες, απαραίτητες σε όσους επιθυμούν να συνεχίσουν σε ανώτατο επίπεδο τις σπουδές τους ή να σταδιοδρομήσουν στο σύγχρονο σύνθετο οικονομικό περιβάλλον. Δίνοντας μεγάλη έμφαση στη διαφάνεια της διαδικασίας επιλογής, τα κριτήρια εισαγωγής στο πρόγραμμα αυτό είναι ο βαθμός πτυχίου (βαρύτητα έως 50%), η επίδοση στις εισαγωγικές εξετάσεις (βαρύτητα 30% ), πρόσθετα προσόντα (βαρύτητα 10% ) και συνέντευξη (βαρύτητα 10%).  Οι φοιτητές σπουδάζουν στο πρόγραμμα αυτό χωρίς δίδακτρα.

Η ιστοσελίδα του ΠΜΣ είναι:  http://grad-econ.web.auth.gr/oikper/

Μετάβαση στο περιεχόμενο