Socializing Rocks

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργανώνουν οι φοιτητές που συμμετέχουν στο AUTh SEG Student Chapter σε συνεργασία με τον Τομέα Ορυκτολογίας-Πετρολογίας-Κοιτασματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας, με τίτλο Socializing Rocks. Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο δύο διαφορετικών διοργανώσεων:

1) της 13ης Φοιτητικής Εβδομάδας του Α.Π.Θ. στην Αίθουσα Ε11 (1ος όροφος ΣΘΕ), την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015, ώρα 14:00 (http://www.auth.gr/sites/default/files/foititki_evdomada_programma.pdf), και

2) του Thessaloniki Science Festival στο Περίπτερο 8 της Δ.Ε.Θ., το Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Μαΐου 2015, ώρα 11:00-16:00 (http://www.thessalonikisciencefestival.gr/wp-content/uploads/2015/05/programma_TSF2015.pdf).

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί ένα διαδραστικό εργαστήριο με το οποίο ο επισκέπτης θα ανακαλύψει τις χρήσεις και τη σημασία των ορυκτών, των πετρωμάτων και των μεταλλευμάτων στην καθημερινή μας ζωή, και θα γνωρίσει την γεωλογία της Β. Ελλάδας μέσω μιας εικονικής διαδρομής κατά μήκος της Εγνατίας οδού. Το Project αυτό το εμπνεύστηκαν και το υλοποιούν μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματός Γεωλογίας, μέλη του Student Chapter.

Το AUTh SEG Student Chapter (https://authseg.wordpress.com) αποτελείται από μία ομάδα μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών που λειτουργεί επίσημα από τον Σεπτέμβριο 2014, ως φοιτητικό παράρτημα στο πλαίσιο της Society of Economic Geologists- SEG (https://www.segweb.org) σε συνεργασία με τον Τομέα Ορυκτολογίας-Πετρολογίας-Κοιτασματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας Α.Π.Θ. Ακαδημαϊκός Σύμβουλος (Faculty Advisor) είναι ο Επίκουρος Καθηγητής Βασίλης Μέλφος και Industry Advisor είναι ο Dr. Thomas Sant, Fellow Μember της SEG και Exploration Manager.

H ίδρυση τοπικών φοιτητικών παραρτημάτων (student chapters) έχει ως σκοπό την διάχυση της γνώσης μέσω δημοσιεύσεων, σεμιναρίων, συναντήσεων και ασκήσεων υπαίθρου καθώς και την επαφή των φοιτητών με την παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα και τον ιδιωτικό τομέα που σχετίζονται με τα αντικείμενα της Κοιτασματολογίας – Οικονομικής Γεωλογίας, καθώς και τις μεθόδους έρευνας και αναζήτησης των ορυκτών πρώτων υλών.

Κατά την εξωστρεφή αυτή προσπάθεια των φοιτητών μας έχουν ήδη διοργανωθεί εκδηλώσεις με ομιλίες από ειδικούς Έλληνες και ξένους επιστήμονες σε θέματα που αφορούν τη μεταλλευτική εξορυκτική βιομηχανία. Στις αμέσως επόμενες δράσεις συμπεριλαμβάνονται μία 4/ήμερη άσκηση υπαίθρου σε κοιτάσματα της Ροδόπης σε Ελλάδα και Βουλγαρία τον Ιούλιο 2015, και μία Ημερίδα Κοιτασματολογίας με προσκεκλημένο ξένο ομιλητή τον Οκτώβριο 2015. Σε όλες αυτές τις δράσεις αρωγοί είναι η SEG και ο Τομέας Ορυκτολογίας-Πετρολογίας-Κοιτασματολογίας.

Σας περιμένουμε να μας επισκεφτείτε στις παραπάνω εκδηλώσεις και να γνωρίσετε από κοντά τα μέλη του AUTh SEG Student Chapter.

Με εκτίμηση,

Βασίλης Μέλφος
Επίκουρος Καθηγητής
Τμήματος Γεωλογίας

Μετάβαση στο περιεχόμενο