Νέος Θεσμός για τη διαχείριση των ειδικών λογαριασμών έρευνας.

«Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας – Αποτελεσματικοί Θεσμοί Διοίκησης και Διαχείρισης Έρευνας και Ανάπτυξης» είναι το θέμα της Διημερίδας που διοργανώνει η Επιτροπή Ερευνών του Α.Π.Θ., σήμερα Πέμπτη 6 και αύριο Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007.
Σε Συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, στο πλαίσιο των εργασιών της Διημερίδας, ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Αναστάσιος Μάνθος, ο Αντιπρύτανης του Α.Π.Θ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών, Καθηγητής Σταύρος Πανάς και ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΚΠΣ του ΥΠΕΠΘ, Γεώργιος Πανδρεμένος, αναφέρθηκαν στη λειτουργία ενός νέου θεσμού για τη διαχείριση των ειδικών λογαριασμών των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας. Συγκεκριμένα, οι ειδικοί λογαριασμοί θα οργανωθούν βάσει ενός νέου προτύπου που θα έχει δύο χαρακτηριστικά:
Θα στελεχώνονται από ανθρώπινο δυναμικό που θα παρέχει υπηρεσίες νομικής υποστήριξης, λογιστικής διαχείρισης των προγραμμάτων και τεχνικής υποστήριξης (όπου κρίνεται αναγκαία για τα κατασκευαστικά έργα).
Οι Ειδικοί Λογαριασμοί θα ομογενοποιηθούν βάσει ενός ενιαίου λογιστικού συστήματος με σκοπό τη διαφάνεια στη διαχείριση των κονδυλίων έρευνας και ανάπτυξης.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της διημερίδας θα συνταχθεί ένα κείμενο συμπερασμάτων που θα τεθεί υπόψη των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας και θα αποτελέσει την απαρχή λειτουργίας του νέου θεσμού για τη διαχείριση των ειδικών λογαριασμών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο