Απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου σχετικά με αιτήματα της Οργανωτικής Επιτροπής για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου

Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,

Το Πρυτανικό Συμβούλιο σας κοινοποιεί την απόφασή του σχετικά με το υπ’ αριθμ 28/31-1-2012 έγγραφο της Οργανωτικής Επιτροπής  για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου.
ΣΧΕΤΙΚΑ:     Το αριθμ. 28/31-1-2012 έγγραφό σας

ΠΡΟΣ
-Τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου
του Πανεπιστημίου,
κ. Αναστάσιο Μάνθο, καθηγητή Ιατρικής Σχολής
-τον Κοσμήτορα της Σχολής ΝΟΠΕ, καθηγητή κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο
(με το σχετικό έγγραφο)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
-Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
-κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

-Ειδικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης
κ. Βασίλειο Παπάζογλου

151 80 Μαρούσι
ΑΘΗΝΑ

Κύριε Πρόεδρε,

Το Πρυτανικό Συμβούλιο, στη συνεδρίασή του αριθμ. 1614/1-2-2012, αφού έλαβε υπόψη: α) το σχετικό έγγραφό σας καθώς και β) τις διατάξεις του Ν. 4009/2011 (ΦΕΚ 195/6-9-2011 τ.Α΄) και της Υπουργικής απόφασης αριθμ. Φ.122.1/311/12563α/Β2/4-11-2011 (ΦΕΚ 2503/4-11-2011 τ.Β΄), αποφάσισε να σας ενημερώσει για τα παρακάτω:
1.    Ως προς το 1ο αίτημά σας, έχει γίνει συνεννόηση με τον Κοσμήτορα της Σχολής ΝΟΠΕ, κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο, καθηγητή του Τμήματος Νομικής, με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε, προκειμένου να ρυθμιστεί το θέμα της στέγασης των Εκλογικών Τμημάτων και της Εφορευτικής Επιτροπής.
2.    Ως προς το 2ο αίτημά σας, επειδή η ψηφοφορία αφορά μόνο τα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου, δεν κρίνεται σκόπιμο να διαταραχθεί η ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος. Παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα της ακαδημαϊκής λειτουργίας στο κτίριο της Σχολής ΝΟΠΕ, για το οποίο θα πρέπει να συνεννοηθείτε με τον Κοσμήτορα της Σχολής, λόγω αρμοδιότητας.
3.    Ως προς το 3ο αίτημά σας: α)από τη νομοθεσία και την ως άνω υπουργική απόφαση δεν προκύπτει ως αρμοδιότητα των Πρυτανικών Αρχών η εκτύπωση και παράδοση των ψηφοδελτίων, β)το αίτημα αυτό καλύπτεται από την τεχνική υποστήριξη που ορίζεται στο άρθρο 2 παρ. 3 της υπουργικής απόφασης, γ)για το χώρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, καθώς και για τη χορήγηση Η/Υ με πρόσβαση στο διαδίκτυο, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον Κοσμήτορα της Σχολής ΝΟΠΕ, προκειμένου να σας διατεθεί, εφόσον υπάρχει, χώρος με τις απαιτούμενες εγκαταστάσεις.
4.    Ως προς το 4ο αίτημά σας, λόγω των εξαιρετικά δυσμενών συγκυριών και της αποχώρησης έμπειρου διοικητικού προσωπικού (εφεδρεία, προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, πρόωρη συνταξιοδότηση), καθώς και της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, δεν υπάρχει δυνατότητα διάθεσης του αιτούμενου προσωπικού.
5.    Ως προς το 5ο αίτημά σας, θα σας διατεθεί ασφαλής χώρος, προκειμένου να διαφυλαχθεί το σύνολο του εκλογικού υλικού, όπως προβλέπεται στην παρ. 4 του άρθρου 4 της Υπουργικής Απόφασης.
Τέλος, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι τόσο οι φραστικές επιθέσεις μελών της Επιτροπής σας, όσο και η πυροδότηση του προεκλογικού κλίματος με δυσφημιστικές αναφορές σε βάρος των Πρυτανικών Αρχών, δε συνάδουν με τον ουδέτερο και αμερόληπτο χαρακτήρα που πρέπει να διατηρήσει η Επιτροπή της οποίας προΐστασθε, προκειμένου να υπάρξει ήπιο κλίμα στην πορεία προς τις εκλογές και ομαλές συνθήκες για τη διεξαγωγή τους.

Με εκτίμηση
Το Πρυτανικό Συμβούλιο,

Ιωάννης Α. Μυλόπουλος, Πρύτανης ΑΠΘ
Ιωάννης Δ. Παντής, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
Δέσπω Αθ. Λιάλιου, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού
Σοφία Α. Κουίδου-Ανδρέου, Αντιπρύτανις Έρευνας

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο