Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη δράση «Το ΑΠΘ συμμετέχει και παρεμβαίνει στον εορτασμό για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης».

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου και της προσφοράς του στη κοινωνία της Θεσσαλονίκης, διερεύνησαν τη δυνατότητα υλοποίησης μιας σειράς δράσεων και εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια της επετειακής χρονιάς, 2012.

Συγκεκριμένα, το Α.Π.Θ. αναλαμβάνει να υιοθετήσει και να επέμβει στο “διάδρομο” που ξεκινά από την οδό Εθνικής Αμύνης στο ύψος του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής και με δυτική κατεύθυνση καλύπτει την Πλατεία Αγ. Γεωργίου και το κτίριο της Ροτόντας, για να συνεχίσει προς τη θάλασσα, πάνω στον πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη, καλύπτοντας και όλη την έκταση της Πλατείας Ναυαρίνου.


Προβολή ΑΠΘ- Θεσσαλονίκη 2012 σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Η πανεπιστημιακή κοινότητα συμμετέχει στην “ανάπλαση” του πιο εμβληματικού από τους χώρους, που καθημερινά σηματοδοτεί με την παρουσία της, αφήνοντας έτσι το πολιτιστικό και αισθητικό αποτύπωμά της.

Τόσο οι υπαίθριοι, όσο και οι στεγασμένοι, δημόσιοι ή ιδιωτικοί, χώροι αυτής της διαδρομής, μπορούν εν δυνάμει, να αποτελέσουν πεδία έκφρασης και δράσης Σχολών, Τμημάτων, αλλά και ομάδων φοιτητών. Στις πιθανές παρεμβάσεις συμπεριλαμβάνονται δράσεις, καλλιτεχνικές (μόνιμες ή προσωρινές), οικολογικές, κυκλοφοριακές, προτάσεις αναπλάσεων, καθώς και η δημιουργία χώρων έκφρασης λόγου και ανταλλαγής ιδεών.

Όλες οι παραπάνω δράσεις θα υλοποιηθούν με φροντίδα των Πρυτανικών Αρχών, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και Επιτροπές του Α.Π.Θ. και θα ενταχθούν σε ένα ενιαίο πλαίσιο προγραμματισμού και προβολής. Διευκρινίζεται ότι, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, θα υπάρξει μέριμνα για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων που απαιτούνται για την υλοποίηση των προτάσεων.

Προκειμένου να δοθεί η μέγιστη δυνατότητα συμμετοχής της πανεπιστημιακής κοινότητας, καλούνται όλα τα μέλη της, που θέλουν να συνεισφέρουν στην πρωτοβουλία αυτή, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους ή και να καταθέσουν προτάσεις.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος και η κατάθεση των προτάσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά με αποστολή της φόρμας υποβολής πρότασης στο e-mail alefkaditou@rect.auth.gr από την Δευτέρα 5 Μαρτίου μέχρι και την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012.

 

Οι Πρυτανικές Αρχές

Ιωάννης Α. Μυλόπουλος, Πρύτανης ΑΠΘ
Ιωάννης Δ. Παντής, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
Δέσπω Αθ. Λιάλιου, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού
Σοφία Α. Κουίδου-Ανδρέου, Αντιπρύτανις Έρευνας

Μετάβαση στο περιεχόμενο