Δημοτική Αρχή και Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ανοίγουν νέους δρόμους.

Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,

Σας ενημερώνουμε για τη συνάντηση των Πρυτανικών Αρχών με τις Δημοτικές Αρχές της Θεσσαλονίκης και τις κοινές δράσεις που αποφασίστηκαν.

Οι Πρυτανικές Αρχές,

Ιωάννης Α. Μυλόπουλος, Πρύτανης ΑΠΘ
Ιωάννης Δ. Παντής, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
Δέσπω Αθ. Λιάλιου, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού
Σοφία Α. Κουίδου-Ανδρέου, Αντιπρύτανις Έρευνας

“Δημοτική Αρχή και Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ανοίγουν νέους δρόμους”

Τη στενή συνεργασία της Δημοτικής Aρχής της Θεσσαλονίκης με τις Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ επιβεβαίωσε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν με τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο και τον Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Γιάννη Παντή, στη διάρκεια της οποίας καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες κοινών προγραμμάτων που υλοποιούνται από τους 2 φορείς.
Ειδικότερα, την αδελφοποίηση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με πανεπιστημιακά ιδρύματα του Ισραήλ προετοιμάζουν οι Πρυτανικές Αρχές από κοινού με τη Δημοτική Αρχή, σε μια προσπάθεια ανάδειξης των θεσμών και της σύγχρονης ταυτότητας της Θεσσαλονίκης. Η προσέλκυση φοιτητριών και φοιτητών από χώρες της Μεσογείου αποτελεί κοινή επιδίωξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, καθώς ενισχύει τη διεθνή παρουσία της πόλης με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία. Για το σκοπό αυτό, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και του ΑΠΘ θα επισκεφθεί το Ισραήλ τον ερχόμενο Ιούλιο, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.
Τιμώντας έμπρακτα την ιστορική μνήμη, σε τελικό στάδιο βρίσκεται η φιλοτέχνηση μνημείου του Ολοκαυτώματος από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Ισραήλ, προκειμένου να τοποθετηθεί εντός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε ανάμνηση της λειτουργίας εβραϊκών κοιμητηρίων στον ίδιο χώρο.
Επιπρόσθετα, τη συνάντηση εργασίας απασχόλησε η επέκταση του πρωτοποριακού συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων του ΑΠΘ σε όλη τη Θεσσαλονίκη, μετά την εντυπωσιακή ανταπόκριση που γνώρισε όχι μόνο από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και απλούς πολίτες.
Η προσφορά γευμάτων σε άπορους Θεσσαλονικείς κάθε Κυριακή στη Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ, καθώς και η διοργάνωση Γευμάτων Αγάπης τις ημέρες των γιορτών υπήρξε η αφετηρία για τη σύμπραξη Δημοτικής Αρχής και Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ εξετάζεται η ενίσχυσή της με νέους τρόπους.
Παράλληλα, κοινές δράσεις θα αναπτύξουν Δημοτική Αρχή και Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, καθώς παρεμβάσεις οικολογικού, πολιτιστικού και τεχνολογικού τύπου στον άξονα «Ροτόντα- Δ.Γούναρη» προετοιμάζει ομάδα επιστημόνων του ΑΠΘ.
Τέλος, εθελοντική ομάδα φοιτητών θα συνδράμει τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής για το θεσμό «Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα 2014», ενώ στην εορταστική ατμόσφαιρα θα συμβάλει ο φωτισμός της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, που εντάχθηκε στο πρόγραμμα φωτισμού κτιρίων της πόλης από τη Δημοτική Αρχή, μαζί με τα υπόλοιπα νεότερα μνημεία της πόλης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο