Ολοκλήρωση των Δράσεων του ΔΠΜΣ “Μουσειολογία” και της Εταιρείας Ελλήνων Μουσειολόγων

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις του Διαπανεπιστημιακού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μουσειολογία» και της Εταιρείας Ελλήνων Μουσειολόγων, που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων.

1.Δράση: «Ερμηνεύοντας έναν πολιτιστικό περίπατο: Οδός Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη»
Οι τελειόφοιτοι μεταπτυχιακοί φοιτητές μουσειολογίας «ερμήνευσαν» τα μνημεία του άξονα της οδού Αριστοτέλους (Ρωμαϊκή Αγορά, Μπέη Χαμάμ, Παναγία Χαλκέων, Πλατεία Αριστοτέλους) στις 18, 19, και 20 Μαΐου 2012.
Περισσότερα από 2.000 άτομα ενημερώθηκαν για το επιστημονικό αντικείμενο της μουσειολογίας και αντιλήφθηκαν τη συμβολή της στην καθημερινότητά τους. Η αντιπρύτανις κ. Σ. Κουίδου επισκέφθηκε το Μπέη Χαμάμ, έναν από τους σταθμούς του πολιτιστικού περιπάτου και ενημερώθηκε για την «εκτός των τειχών» δράση.

2.Δράση: «Πάμε μια βόλτα στο μουσείο;»
Απόφοιτοι του Διαπανεπιστημιακού Προγράμματος Σπουδών «Μουσειολογία» και μέλη της Εταιρείας Ελλήνων Μουσειολόγων, μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα από όλη την Ελλάδα εξήγησαν το ρόλο του μουσείου και της μουσειολογίας στην κοινωνία σήμερα. Περισσότεροι από 4.000 μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στο πρόγραμμα και ενημερώθηκαν σχετικά, από 35 μουσειολόγους, φορώντας σήματα του Α.Π.Θ.,  της Εταιρείας Ελλήνων Μουσειολόγων και της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό.

Μετάβαση στο περιεχόμενο