Αποτελέσματα Διαγωνισμού Μονόπρακτων Επιτροπής Πολιτιστικής Πολιτικής Α.Π.Θ.

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διαγωνισμοί θεατρικού μονόπρακτου, που προκηρύχθηκαν από την Επιτροπή Πολιτιστικής Πολιτικής του ΑΠΘ.
Οι επίκαιρες θεματικές των διαγωνισμών, «Μετανάστες» και «Πολυπολιτισμική Θεσσαλονίκη»,  προσέλκυσαν το ενδιαφέρον σε πανελλαδικό επίπεδο και υπήρξαν η αφορμή για τη συγγραφή αξιόλογων έργων, που διαχειρίστηκαν ποικιλοτρόπως  το ζήτημα της μετανάστευσης και το πλούσιο διαπολιτισμικό υπόβαθρο της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.

Στο διαγωνισμό υποβλήθηκαν 21 μονόπρακτα με θέμα τους Μετανάστες και 7 με θέμα την Πολυπολιτισμική Θεσσαλονίκη.

Η τριμελής Κριτική Επιτροπή, αποτελούμενη από τους:
Έφη Σταμούλη, (Ηθοποιός, Καθηγήτρια Υποκριτικής, Πρόεδρος του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ),
Δημήτρη Ναζίρη, (Ηθοποιός, Αν. Καθηγητής Υποκριτικής στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ)  και
Γλυκερία Καλαϊτζή, (Σκηνοθέτις, Λέκτορας Θεατρολογίας στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ), μετά από προσεκτική μελέτη των έργων αποφάσισε να απονείμει:
1. Για τη θεματική «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ», το Α΄ Βραβείο (500 Ευρώ) στο μονόπρακτο με τίτλο: «Η θάλασσα που ψάχνω να βρω» του Νικηφόρου Οκκαλίδη και έπαινο στα μονόπρακτα: «Η σκέψη μου εκεί» της Σεραφίνας Σιδέρη «Ζητείται νέος για απλή, σύντομη και καλά αμειβόμενη εργασία» του Γεώργιου Πέτρου
2. Για τη θεματική «ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»,  έπαινο στο μονόπρακτο: «Μονόπρακτο για μια μάχη μελαχρινή» του Νικόλαου Καλόγηρου
——————————————————————————
Τα έργα που βραβεύθηκαν θα παρουσιαστούν στο κοινό σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο (θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση).
Ευχαριστούμε θερμά όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό με τα έργα τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο