Ανακοίνωση της Πρυτανείας του Α.Π.Θ.

Η Πρυτανεία του Α.Π.Θ.,

με αφορμή τη βίαιη συμπεριφορά ομάδων φοιτητών εναντίον του Πρύτανη και μελών της Συγκλήτου κατά τη διάρκεια τακτικής συνεδρίασης του οργάνου, εκφράζει την αγανάκτησή της αλλά και την αγωνία της για τις εξελίξεις στα ΑΕΙ της χώρας.

Ακραίες και άνανδρες πράξεις σαν τη σημερινή, που παρεμποδίζουν τις δημοκρατικές λειτουργίες και απειλούν τη σωματική ακεραιότητα αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ζωή, καταπατούν το Άσυλο, απαξιώνουν το θεσμό του δημόσιου Πανεπιστημίου τον οποίο υποτίθεται ότι υπερασπίζονται και καταδεικνύουν το αδιέξοδο και την παρακμή της Ελληνικής κοινωνίας.
Καλούμε τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και όλα τα εκλεγμένα συλλογικά όργανα που λειτουργούν στο πλαίσιό της, να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο σύνολο των φοιτητών και να προστατεύσουν την ακαδημαϊκή αυτονομία και την αξιοπρέπεια του Ιδρύματος.
Καλούμε τόσο την Κυβέρνηση όσο και τα πολιτικά κόμματα να συνεννοηθούν επιτέλους πάνω στο εθνικό ζήτημα της δημόσιας παιδείας και εκπαίδευσης, να εγκαταλείψουν τη διγλωσσία τους και να συμβάλουν στην εξομάλυνση της λειτουργίας των Πανεπιστημίων χωρίς να παίζουν εν ου παικτοίς.

Οι Αντιπρυτάνεις του Α.Π.Θ.

Αθανασία Τσατσάκου
Ανδρέας Γιαννακουδάκης
Σταύρος Πανάς

Μετάβαση στο περιεχόμενο