Προκήρυξη Υποψηφίων Διδακτόρων και Μεταπτυχιακών Ερευνητών από το Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης & Ανάλυσης Πληροφοριών του Τμ. Πληροφορικής ΑΠΘ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανάλυσης Πληροφοριών, Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

•Υποψήφιοι Διδάκτορες που να κατέχουν μεταπτυχιακό ή δίπλωμα  Ηλεκτρολόγου Μηχανικού / Πληροφορικής/ Μηχανικού Πληροφορικής ή ισοδύναμο.
•Μεταδιδακτορικοί ερευνητές

Προφίλ του εργαστηρίου και σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://www.aiia.csd.auth.gr. Οι θέσεις χρηματοδοτούνται από διάφορα ανταγωνιστικά FP7 R&D προγράμματα (Δίκτυο Αριστείας και ολοκληρωμένα προγράμματα χρηματοδοτούμενα απο την Ευρωπαϊκή Ένωση). Το γενικό θέμα ερευνας είναι η επεξεργασία και ανάλυση ψηφιακής εικόνας και βίντεο, η τεχνητή όραση και τα γραφικά. Μια ενδεικτική λίστα πιθανών ερευνητικών αντικειμένων είναι:
•Ανάλυση Ψηφιακού Βίντεο

Το ακριβές ερευνητικό αντικείμενο των νέων ερευνητών θα επιλεγεί έτσι ώστε να συμφωνεί με την προηγούμενη εμπειρία του/ της με σκοπό την επίτευξη της μέγιστης αποδοτικότητας. Οι θέσεις χρηματοδοτούνται απο ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διάρκεια της εργασίας μπορεί να επεκταθεί για 3 χρόνια ή και περισσότερο. Άτομα με αποδεδειγμένη ερευνητική εμπειρία σε ένα απο τα παρακάτω πεδία: ψηφιακή επεξεργασία εικόνας, τεχνητή όραση, γραφικά, διεπαφές ανθρώπου-υπολογιστή, επεξεργασία σήματος, πολύ καλή γνώση αγγλικών, προγραμματισμό σε C/C++ και ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ακαδημαϊκή έρευνα θα προτιμούνται ιδιαιτέρως.

Η προθεσμία για τις παραπάνω θέσεις είναι μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2009.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι μόνο πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και θα πρέπει να στείλουν τα βιογραφικά τους και τις συστατικές επιστολές με e-mail στον:
Καθηγητή Ιωάννη Πήτα
Τμήμα Πληροφορικής
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη 54124, Τ.Θ. 451
Ελλάδα
Τηλέφωνο: +30-2310-996361
e-mail: pitas@aiia.csd.auth.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο