Εγγραφές νεοεισαχθέντων ακαδημαϊκού έτους 2009-2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούνται οι επιτυχόντες -κατόπιν εξετάσεων -το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 στις Σχολές και τα Τμήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, να προσέλθουν για την εγγραφή τους στις αρμόδιες Γραμματείες, το χρονικό διάστημα από 16 έως 30 Σεπτεμβρίου 2009.

Για την εγγραφή του ο εισαγόμενος ή νομίμως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, καταθέτει τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1. Αίτηση για εγγραφή ( έντυπο χορηγείται από τη Γραμματεία της Σχολής/του Τμήματος).
2.Τίτλο απόλυσης, απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του Λυκείου από το οποίο αποφοίτησε ή νομίμως επικυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.
3.Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνει ότι δεν είναι εγγεγραμμένος/h σε άλλη Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας (χορηγείται από τη Γραμματεία του Τμήματος).
4.΄Εξι (6) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας
5. Αντίγραφο της βεβαίωσης της παρ. 13 του άρθρ. 1 του Ν. 2525/1997, όπως συμπληρώθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 2929/2001 – ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ.

Κατά την προσέλευση του ο εισαγόμενος επιδεικνύει στη Γραμματεία το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο αποδεικνύονται τα ονομαστικά του στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.
Για τις ιατρικές εξετάσεις (ακτινογραφία θώρακα) θα ακολουθήσει ανακοίνωση με λεπτομέρειες για το χρόνο παράδοσης του σχετικού ιατρικού δελτίου.

Μέσα στις ίδιες προθεσμίες υποβάλλουν αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά οι  πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις προκειμένου να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στο ποσοστό θέσεων 3% χωρίς εξετάσεις.Η πάθηση των ανωτέρω πρέπει να πιστοποιείται από την πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή του Νομού, μετά από δωρεάν βεβαίωση ιατρού μέλους του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) οποιουδήποτε Α.Ε.Ι. αντίστοιχης ειδικότητας.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι όλοι οι νεοεισαχθέντες πρέπει να φροντίσουν για την έγκαιρη εγγραφή τους μέσα στις παραπάνω προθεσμίες και σύμφωνα με το ειδικότερο πρόγραμμα κάθε Σχολής ή Τμήματος.
Όσοι δεν εγγραφούν στο οριζόμενο χρονικό διάστημα, χάνουν οριστικά το δικαίωμα εγγραφής τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο