Γαλλόφωνη Χορωδία: Πρόσκληση στους Ενδιαφερομένους

Η μικτή γαλλόφωνη χορωδία «cHoralia» ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2005 μετά την ένταξη της Ελλάδας στον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας και είναι σύλλογος που σκοπό έχει την προώθηση της γαλλικής γλώσσας μέσω της μουσικής. Έκτοτε, η χορωδία έχει πλαισιώσει με την παρουσία της μουσικά φεστιβάλ, ενώ συμμετείχε και σε χορωδιακές συναντήσεις εντός κι εκτός της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Τον Μάρτιο του 2008 οργανώθηκε, με πρωτοβουλία της, η 1η Συνάντηση Γαλλόφωνων Χορωδιών, η οποία επαναλήφθηκε το 2009 και καθιερώθηκε ως μουσικός θεσμός της πόλης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Γαλλοφωνίας. Στα άμεσα σχέδιά της συμπεριλαμβάνεται η διοργάνωση ποικίλων μουσικών δραστηριοτήτων και η συμμετοχή στα μουσικά δρώμενα της πόλης και σε χορωδιακές συναντήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σήμερα αριθμεί περίπου 30 μέλη, που εκπροσωπούν 6 διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς. Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο τραγούδια στα γαλλικά αλλά και στα ελληνικά και άλλες γλώσσες, από την περίοδο της Αναγέννησης μέχρι και σήμερα.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης θέλοντας να στηρίξει τις δραστηριότητες της χορωδίας, διαθέτει ευγενικά τον χώρο όπου πραγματοποιούνται οι πρόβες.

O Gil Gourdier Leroy διευθύνει τη χορωδία cHoralia  από την ίδρυση της.

Πρόβες και εγγραφές: Τετάρτη 19.00 – 21.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσ/νίκης.
Πληροφορίες: Τηλ. 6978 607 115 , Φαξ: 2310 419 636
e-mail: choralia.grece@gmail.com
Facebook: chorale choralia

Μετάβαση στο περιεχόμενο