Ενημέρωση-Πρόσκληση Κατάθεσης Πρότασεων: Δράσεις για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου

Οι Πρυτανικές Αρχές του Α.Π.Θ. σε μια προσπάθεια προβολής του σημαντικού εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου του Πανεπιστημίου και ενίσχυσης της εξωστρέφειάς του, σχεδιάζουν μια σειρά στοχευμένων δράσεων σε συνεργασία με την Επιτροπή Επικοινωνιακής Πολιτικής.
Κεντρικός άξονας των δράσεων αυτών είναι το «άνοιγμα» του Α.Π.Θ. στους πολίτες κάθε ηλικίας όλα τα σαββατοκύριακα του ακαδημαϊκού έτους, μέσα από τη δημιουργία του πρώτου πανεπιστημιακού «εκπαιδευτικού παρκου» στην καρδιά της πόλης. Συγκεκριμένα, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται και να ξεναγούνται στα εργαστήρια, τα αρχεία, τις συλλογές, και τα μουσεία του Αριστοτέλειου, καθώς και να παίρνουν μέρος σε προγραμματισμένα πειράματα ή παρατηρήσεις.

Παράλληλα, προβλέπεται η ενίσχυση του θεσμού των προγραμματισμένων επισκέψεων σχολείων (open days) για ενημέρωση σχετικά με τις σπουδές στο Α.Π.Θ. και γνωριμία με τις υποδομές και τους χώρους του.
Ταυτόχρονα,  προγραμματίζεται η παραγωγή ηλεκτρονικού εντύπου που θα διανεμηθεί σε σχολεία της χώρας και θα περιλαμβάνει υλικό για το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του Α.Π.Θ., τις υποδομές και εγκαταστάσεις του, για τη σχέση του πανεπιστημίου με την πόλη, τις δράσεις και πρωτοβουλίες που αναπτύσσει, καθώς και διάφορα φοιτητικά ζητήματα (παροχές, φοιτητική ζωή, χρήσιμα στοιχεία επικοινωνίας).

Όλες οι παραπάνω δράσεις θα υλοποιηθούν με φροντίδα της Πρυτανείας και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και Επιτροπές του Α.Π.Θ. και θα ενταχθούν σε ένα ενιαίο πλαίσιο προγραμματισμού και προβολής. O προγραμματισμός αυτός σε καμία περίπτωση δε θα παρακωλύει την εκπαιδευτική ή ερευνητική διαδικασία.

Προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη συμμετοχή και συμβολή των Σχολών, των Τμημάτων, των Εργαστηρίων και των μονάδων του Α.Π.Θ. στις παραπάνω δράσεις, καλούνται τα μέλη Δ.Ε.Π. να καταθέσουν προτάσεις που εντάσσονται στη δράση για το «άνοιγμα» του Α.Π.Θ. στους πολίτες. Να σημειωθεί ότι τα λειτουργικά έξοδα που απαιτούνται για την υλοποίηση των προτάσεων, είτε αυτά αφορούν σε αμοιβές του προσωπικού που θα εμπλακεί στην πραγματοποίησή τους, είτε σε αναλώσιμα υλικά, θα καλυφθούν από την Πρυτανεία του Α.Π.Θ.

Η κατάθεση των προτάσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά με αποστολή της φόρμας υποβολής πρότασης στο e-mail alappa@eled.auth.gr από την Τρίτη 15 Νοεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011.

Οι Πρυτανικές Αρχές

Ιωάννης Α. Μυλόπουλος, Πρύτανης ΑΠΘ
Ιωάννης Δ. Παντής, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
Δέσπω Αθ. Λιάλιου, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού
Σοφία Α. Κουίδου-Ανδρέου, Αντιπρύτανις Έρευνας

Μετάβαση στο περιεχόμενο