Η Πανεπιστημιακή Κατασκήνωση της Καλάνδρας λειτούργησε φέτος από την 1η Ιουλίου έως και την 31η Αυγούστου παρέχοντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες, κατόπιν σημαντικών βελτιώσεων που πραγματοποιήθηκαν στις υποδομές και στον τρόπο λειτουργίας της και επιτυγχάνοντας πλεονασματικό οικονομικό αποτέλεσμα.
Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι λειτούργησε επιτυχώς το σύστημα του βιολογικού καθαρισμού, ακόμη και κατά τις περιόδους αιχμής, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά απαγόρευση εισόδου αυτοκινήτων στον κατασκηνωτικό χώρο, με παράλληλη λειτουργία υπαίθριου χώρου στάθμευσης, εξασφαλίστηκε η πρόσβαση σε κατασκηνωτές ΑΜΕΑ σε ειδικά διαμορφωμένους οικίσκους και διαμορφώθηκε χώρος θερινού κινηματογράφου.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου πραγματοποιήθηκε πλήθος πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων με τη συμβολή φοιτητικών ομάδων, πραγματοποιήθηκαν καθημερινές κινηματογραφικές προβολές και οργανώθηκαν θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες. Έμφαση δόθηκε και σε περιβαλλοντικές δράσεις που σχετίζονται με την εξοικονόμηση ενέργειας, την αποφυγή ρύπανσης, τη διατήρηση των φυσικών πόρων και την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης.
Για πρώτη φορά φέτος, η Πανεπιστημιακή Κατασκήνωση αποτέλεσε τόπο συνάντησης λαών και πολιτισμών της Μέσης Ανατολής, καθώς φιλοξένησε φοιτητές, από 12 Πανεπιστήμια 5 διαφορετικών χωρών μέσω του προγράμματος «1st Middle East Friendship Camp», το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
Οι Πρυτανικές Αρχές εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την επιτυχημένη έκβαση της φετινής κατασκηνωτικής περιόδου και ευχαριστούν όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας για τη στήριξή τους στην προσπάθεια για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της κατασκήνωσης στη δύσκολη αυτή οικονομικά συγκυρία.
Το Πρυτανικό Συμβούλιο,
Ιωάννης Α. Μυλόπουλος, Πρύτανης ΑΠΘ
Ιωάννης Δ. Παντής, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
Δέσπω Αθ. Λιάλιου, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού
Σοφία Α. Κουίδου-Ανδρέου, Αντιπρύτανις Έρευνας
Προέλευση Ανακοίνωσης
ΑΠΘ