ΣΥΝΕΔΡΙΟ SILC-SILK ROΑD LOCAL CULTURE 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Στο πλαίσιο του διακρατικού έργου SILCSilk Road Local Culture, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Black Sea Basin 2014-2020, διοργανώνεται  Συνέδριο παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 στις 09.30-16.00, υβριδικά, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), και διαδικτυακά.

To διακρατικό έργο SILC έχει ως κύριο στόχο την ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δρόμου του Μεταξιού στις επιλέξιμες περιφέρειες των χωρών-εταίρων Ελλάδας (επικεφαλής εταίρος), Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Γεωργίας και Αρμενίας. Στην Ελλάδα επιλέξιμες είναι οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.  Κύριες δράσεις του έργου SILC είναι:

  • Καταγραφή της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του Δρόμου του Μεταξιού.
  • Δημιουργία και προώθηση τοπικών και υπερτοπικών δικτύων επιχειρηματιών και φορέων τουρισμού και πολιτισμού και υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας.
  • Δημιουργία Ψηφιακού Παρατηρητηρίου για τη ψηφιακή απεικόνιση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δρόμου του Μεταξιού και την υποστήριξη  των επιχειρηματικών δικτύων.
  • Ανάπτυξη και εφαρμογή του σήματος SILCNET το οποίο θα πιστοποιεί τη συμμετοχή στο δίκτυο του έργου SILC.

Το Συνέδριο θα αποτελέσει μια σημαντική ευκαιρία για την ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας σχετικά με την τουριστική αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δρόμου του Μεταξιού και θα θέσει τα θεμέλια δημιουργίας ενός βιώσιμου διαπεριφερειακού/ διακρατικού δικτύου επιχειρηματιών και φορέων τουρισμού και πολιτισμού  για τη δημιουργία συνεργειών υψηλής προστιθέμενης αξίας και τη διείσδυση στην τουριστική αγορά των χωρών της Μαύρης Θάλασσας και της Κεντρικής και Νοτιοανανατολικής Ασίας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο