11ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: “Ιατρική της Άθλησης στον 21ο Αιώνα”

Το Εργαστήριο Αθλητιατρικής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Θεσσαλονίκης του ΑΠΘ διοργανώνει υβριδικά το 11ο Διεθνές Συνέδριο «Ιατρική της Άθλησης στον 21ο Αιώνα», στη Θεσσαλονίκη στις 1-3 Απριλίου 2022.

ΑΘΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΚΩΣΕΩΝ

ΤΡΙΑ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ  ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ  ΣΤΟ 11ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗΣ «ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ» ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΥΒΡΙΔΙΚΑ 1-3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ

Οι κίνδυνοι από την άθληση στην εποχή του κορονοϊού, τα μέτρα προφύλαξης αλλά και τα οφέλη της άσκησης έναντι του COVID-19 αποτελούν το αντικείμενο της εναρκτήριας ομιλίας από τον Ομότιμο Καθηγητή Αθλητιατρικής Α. Δεληγιάννη.

Ο αιφνίδιος θάνατος ενός αθλητή στον αγωνιστικό χώρο από ένα καρδιολογικό πρόβλημα αποτελεί ένα τραγικό γεγονός. Για την πρόληψή του είναι απαραίτητος ο προαγωνιστικός έλεγχος υγείας από τον οποίο μπορεί να διαγνωσθεί μια καρδιολογική πάθηση που αποτελεί αντένδειξη για τη συμμετοχή του αθλητή σε υψηλού επιπέδου ανταγωνιστικό αθλητισμό. Στη θεματολογία αυτή θα αναφερθεί με ειδική εισήγηση η Διευθύντρια του Εργαστηρίου Αθλητιατρικής και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου καθηγήτρια Ευαγγελία Κουϊδή. Επίσης, στη θεματολογία αυτή θα υπάρχει ολόκληρη συνεδρίαση στο Συνέδριο και θα συμμετάσχουν πολλοί γνωστοί ξένοι και Έλληνες καρδιολόγοι, όπως ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Προληπτικής Καρδιολογίας M. Papadakis, οι καθηγητές M. Borjesson, A. Biffi, S. Mazic, Χ. Καρβούνης, Β. Βασιλικός, Γ.  Ευθυμιάδης, Γ. Γιαννακούλας, Γ. Κοχιαδάκης κ.α.

Oι κακώσεις του μυοσκελετικού συστήματος αποτελούν τα πιο συχνά προβλήματα υγείας στους αθλητές. Η σύγχρονη αθλητική τραυματιολογία επικεντρώνεται στον τομέα της πρόληψης με την κατάλληλη προετοιμασία και προπόνηση του αθλητή, στην εφαρμογή νέων χειρουργικών μεθόδων και των αποτελεσματικών τεχνικών αποκατάστασης. Οι σύνεδροι, ορθοπαιδικοί, φυσίατροι, αθλητίατροι, φυσικοθεραπευτές, γυμναστές, προπονητές, αθλητές, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις και να απευθύνουν ερωτήματα σε ειδικούς επιστήμονες, όπως οι καθηγητές  Ε. Τσιρίδης, S. Bubanj, Ε. Κενανίδης, Π. Τσακλής, Ν. Γαλάνης, Ν. Μαλλιαρόπουλος, Σ. Παπαστεργίου, Ι. Τερζίδης, κ.α.

Ένα άλλο επίκαιρο θέμα είναι οι επιπτώσεις του ντόπινγκ στον αθλητισμό που θα καλυφθεί από τον Αν. Καθηγητή Ν. Κουτλιάνο.

Στο Συνέδριο θα πραγματοποιηθούν 10 στρογγυλές τράπεζες,  5 διαλέξεις, 5 εφαρμοσμένα φροντιστήρια και 70 ελεύθερες ανακοινώσεις. Μια ξεχωριστή επιστημονική εκδήλωση θα διεξαχθεί σε συνεργασία  με την European Association of Rehabilitation in Chronic Kidney Disease για τη σημασία της άσκησης στην αντιμετώπιση της χρόνιας νεφρικής νόσου.
Για το Τελικό Επιστημονικό Πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ

Πληροφορίες:  
Καθηγήτρια Ευαγγελία Κουϊδή, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής, κιν. 6937040265
Ομ. Καθηγητής Αστέριος Δεληγιάννης, Προέδρος Επιστημονικής Επιτροπής, κιν. 945151398
Αν. Καθηγητής Νικόλαος Κουτλιάνος, Γεν. Γραμματέας Συνεδρίου, κιν. 6944224341

Μετάβαση στο περιεχόμενο