80 χρόνια Τμήμα Χημείας ΑΠΘ – Εκδήλωση “Χημεία και Εξωστρέφεια” | Απολογιστικό Δελτίου Τύπου

Την Κυριακή 12/11/2023, στο νεοκλασικό κτίριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) επί της οδού Τσιμισκή 29, πραγματοποιήθηκε παρουσία 170 και πλέον παρισταμένων, ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο «Χημεία και Εξωστρέφεια», με διοργανωτές το Τμήμα Χημείας ΑΠΘ, τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Η εκδήλωση αποτέλεσε προσυνεδριακή δράση του 1ου Διεθνούς Αριστοτέλειου Συνεδρίου Χημείας που διοργάνωσε το Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, μεταξύ 12 και 15 Νοεμβρίου 2023, στο ΑΠΘ, με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυση του Τμήματος (1943-2023).
Το περιεχόμενο των ομιλιών-τοποθετήσεων και της συζήτησης που ακολούθησε αφορούσε στις επιστημονικές γνώσεις και δεξιότητες που πρέπει να παρέχουν τα πανεπιστημιακά Τμήματα Χημείας στους αποφοίτους τους και πώς αυτά αξιολογούνται για την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων χημικών, στον ιδιωτικό τομέα και στον επιχειρηματικό στίβο.

Αναλυτικά στο απολογιστικό δελτίο τύπου

Παρατίθενται φωτογραφικά στιγμιότυπα της εκδήλωσης.

Ο κ. Θ. Καραπάντσιος, Πρόεδρος του Τμ. Χημείας ΑΠΘ και συντονιστής της εκδήλωσης, στον εναρκτήριο χαιρετισμό του
Ο κ. Σ. Διαμαντίδης, Πρόεδρος του ΣΕΒΕ και συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, στον εναρκτήριο χαιρετισμό του
Ο κ. Ε. Βλαχογιάννης, Α΄ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ και συνδιοργναωτής της εκδήλωσης, στον εναρκτήριο χαιρετισμό του
Εννιαμελής “Στρογγυλή Τράπεζα” με διάδραση-συζήτηση όλων των ομιλητών, κ. Καραπάντσιο, Στυλιανίδη (ΑΠΘ), Διαμαντίδη (ΣΕΒΕ), Μωραϊτίδη (ΕΒΕΘ), Λουφάκη, Καραβά, Μάγγου, Γρηγοριάδη (επιχειρηματίες) και Κατσογιάννη (ΕΕΧ)
Θερμό το ενδιαφέρον του κοινού για την εκδήλωση “Χημεία και Εξωστρέφεια” στην αίθουσα του ΕΒΕΘ
Μετάβαση στο περιεχόμενο