29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών στο ΑΠΘ

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΑΠΘ διοργανώνει το 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, με θέμα: «Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες: Επιταχύνοντας την έρευνα και την ανάπτυξη, εμπλουτίζοντας την ακαδημαϊκή ζωή», από 27 έως 29 Νοεμβρίου 2023, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «το ετήσιο πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών είναι ο σημαντικότερος θεσμός για τις ελληνικές ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες και μία από τις σπουδαιότερες εκδηλώσεις στον χώρο των ελληνικών βιβλιοθηκών, καλύπτοντας θέματα υπηρεσιών και τεχνολογιών πληροφόρησης, αυτοματισμού και εξοπλισμού βιβλιοθηκών, πηγών πληροφόρησης και συνδρομών».

Οι θεματικοί άξονες παρέχουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων τα οποία αντιμετωπίζουν τις τρέχουσες προκλήσεις και ευκαιρίες στις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες. Οι θεματικοί άξονες είναι, μεταξύ άλλων, «Ανοιχτή Επιστήμη», «Ακεραιότητα, αξιολόγηση και διάχυση της έρευνας», «Βιώσιμα μοντέλα δημοσίευσης», «Πνευματικά δικαιώματα», «Τεχνητή νοημοσύνη», «Η Βιβλιοθήκη ως εκδότης», «Συνέργειες μεταξύ Βιβλιοθηκών και φορέων πολιτισμού».

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.medevents.gr/congress/palc29?lang=1#/content-top

Μετάβαση στο περιεχόμενο