Επιτροπή Ισότιμης Πρόσβασης Ατόμων με Αναπηρία και ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Στέλλα Λάββα, Αντιπρυτάνισσα Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

  • Η Επιτροπή Ισότιμης Πρόσβασης Ατόμων με Αναπηρία και ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες του Πανεπιστημίου, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 220 του ν. 4957/2022, είναι εννεαμελής και αποτελείται από πέντε (5) μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.), τα οποία προέρχονται, κατά το δυνατόν, από διαφορετικές σχολές του Α.Ε.Ι. και κατά προτίμηση είναι άτομα με αναπηρία ή διαθέτουν σχετική εξειδίκευση ή πείρα σε θέματα ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία και των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, τον προϊστάμενο της Μονάδας Ισότιμης Πρόσβασης, τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας του Α.Ε.Ι., έναν (1) εκπρόσωπο των φοιτητών, κατά προτίμηση φοιτητή με αναπηρία, και τον επικεφαλής του Κέντρου Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης του άρθρου 129, (ΦΕΚ 141/τ.Α΄/21-7-2022), όπως ισχύει.

    Επισημαίνεται ότι μέλος της Επιτροπής Ισότιμης Πρόσβασης Ατόμων με Αναπηρία και ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αποτελεί αυτοδικαίως ο εκάστοτε Προϊστάμενος της Μονάδας Ισότιμης Πρόσβασης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 220 του ν. 4957/2022, όπως ισχύει, ο οποίος δεν έχει οριστεί επί του παρόντος.

    Η Επιτροπή αποτελεί συμβουλευτικό όργανο του Α.Ε.Ι. και έχει ως αποστολή την υποβολή εισηγήσεων στα αρμόδια όργανα για τη χάραξη και την εφαρμογή της πολιτικής ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία και ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

    Οι αρμοδιότητες της Επιτροπής Ισότιμης Πρόσβασης Ατόμων με Αναπηρία και ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ορίζονται στην παρ. 2 του άρθρου 220 του ν. 4957/2022, όπως ισχύει.

    Η θητεία της Επιτροπής είναι ετήσια και η ισχύς της αρχίζει από την κοινοποίησή της.

    Η σύνθεση προέκυψε από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης με αριθμό 19/26-6-2024.

  • Μέλη

    • Δόμνα-Μίκα Κακανά, Καθηγήτρια (Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης), Επικεφαλής του Κέντρου Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (ΚΕΔΙΜΑ)
    • Ασπασία Τσαούση, Καθηγήτρια (Τμήμα Νομικής)
    • Αφροδίτη Μπάκα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια (Τμήμα Ψυχολογίας)
    • Χρήστος Κατσάνος, Επίκουρος Καθηγητής (Τμήμα Πληροφορικής)
    • Χαρίδημος Κουτρής, Επίκουρος Καθηγητής (Τμήμα Θεολογίας)
    • Στυλιανή Tζανάκη, Διοικητική Υπάλληλος, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών
    • Ζαχαρίας Μαργαριτίδης, Φοιτητής (Τμήμα Οικονομικών Επιστημών)
Μετάβαση στο περιεχόμενο