Ένα σνακ/επιδόρπιο χωρίς γλουτένη, χωρίς ζωϊκά λιπαρά, πλούσιο σε διαλυτές και αδιάλυτες διαιτητικές ίνες, χωρίς συντηρητικά και με το μισό περίπου της συγκέντρωσης ζάχαρης και θερμίδων άλλων συμβατικών προϊόντων αυτού του τύπου, είναι το καινοτόμο προϊόν που σχεδίασαν και παρήγαγαν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές Ιππολύτη Γκουντενούδη-Εσκιτζή, Χρήστος-Ελπιδοφόρος Χριστοδούλου και η Επιβλέπουσα Επικ. Καθηγήτρια Αθηνά Λαζαρίδου και κέρδισε το Βραβείο καλύτερου «σχεδιασμού marketing και εμπορίας».
Το καινοτόμο προϊόν εξατομικευμένης διατροφής, με όνομα «Gluten-Care Muffin» της Ομάδας του Εργαστηρίου Χημείας και Βιοχημείας Τροφίμων του Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με βιομηχανικό φορέα.
Ο Διαγωνισμός Οικολογικών – Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής «ECOTROPHELIA 2015» διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου 2015, στην Αθήνα. Στόχος του Διαγωνισμού είναι ανάδειξη της ευρηματικότητας των νέων φοιτητών στον κλάδο της αγροδιατροφής με την παρουσίαση καινοτόμων ιδεών στο χώρο τροφίμων, ιδιαίτερα όσον αφορά στη δημιουργία προϊόντων με βελτιωμένα ποιοτικά και διατροφικά χαρακτηριστικά ή τρόφιμα που απευθύνονται σε ομάδες καταναλωτών με συγκεκριμένες διατροφικές απαιτήσεις (π.χ. άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα).
Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ.