Το ΑΠΘ στην 81η ΔΕΘ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο συμμετέχει στην 81η Δ.Ε.Θ., στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυσή του, με δικό του εκθεσιακό χώρο στο περίπτερο 15, Stand Α1α. Τα εγκαίνια του περιπτέρου θα γίνουν την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 12.00, από την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Σία Αναγνωστοπούλου.

Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα παρουσιαστεί το πειραματικό πρωτότυπο του Ελληνικού Πολιτικού Μη-επανδρωμένου Αεροχήματος HCUAV RX-1, το οποίο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο συνεργατικού έργου, με επικεφαλής και συντονιστή τον Αν. Καθηγητή Κύρο Υάκινθο, Διευθυντή του Εργαστηρίου Μηχανικής Ρευστών και Στροβιλομηχανών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ.

Επίσης, στο περίπτερο του ΑΠΘ στη ΔΕΘ, θα παρουσιαστεί η FORMULA SAE ΤΟΥ ΑΠΘτο πρώτο ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο στη Βόρεια Ελλάδα. Το μονοθέσιο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τη νεοσύστατη φοιτητική ομάδα του ΑΠΘ Aristotle University Racing Team Electric (ARISTURTLE) και απέσπασε κιόλας την πρώτη του διάκριση.

Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου.

7_9_2016_deth.pdf

Πρόσκληση Τελετής Εγκαινίων

HCUAV RX-1 Ι

HCUAV RX-1 ΙΙ

FORMULA SAE Ι

FORMULA SAE ΙΙ

Μετάβαση στο περιεχόμενο