Διημερίδα με τίτλο: «Ένα Νέο Κοινωνικό Σύστημα: Από τη Θεωρία στη Μετάβαση»

Το ελληνικό τμήμα του κινήματος Zeitgeist διοργανώνει διημερίδα με τίτλο:

«Ένα Νέο Κοινωνικό Σύστημα: Από τη Θεωρία στη Μετάβαση»

H εκδήλωση θα γίνει στα πλαίσια της παγκόσμιας ετήσιας δράσης μας, της Z-Day (Zeitgeist Day) και θα λάβει χώρα στις 14 και 15 Μαρτίου, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στις 5μμ με 9μμ.

Συγκεκριμένα, από τις 5μμ μέχρι τις 6μμ θα υπάρχει έκθεση πρακτικών τεχνολογικών εφαρμογών, ενώ στις 6μμ θα ξεκινήσουν οι ομιλίες και οι συζητήσεις. Η πρώτη μέρα θα είναι αφιερωμένη στις ιδέες που πραγματεύεται το κίνημα σχετικά με τα σημαντικότερα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή αλλά και τις δυνατότητες που έχουμε για την επίλυσή τους, ενώ η δεύτερη μέρα θα είναι αφιερωμένη σε ομάδες που κινούνται ήδη προς την επίλυση αυτών των προβλημάτων, από διαφορετικές σκοπιές.

Το Κίνημα Zeitgeist είναι ένα παγκόσμιο ενημερωτικό κίνημα που έχει ως στόχο την αύξηση της  ευαισθητοποίησης του κοινού για τις επιπτώσεις που έχει η επιστημονική μέθοδος στην κοινωνία και για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η διεπιστημονικότητα αλλά και οι τεχνολογικές εφαρμογές της προς την επίλυση των σημαντικότερων κοινωνικών προβλημάτων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο