“Ειδικότητα στο εξωτερικό: Should I stay or should I Go?”

Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ), παραμένοντας πιστό στο στόχο του για επιμόρφωση και διασύνδεση των φοιτητών Ιατρικής και νέων ιατρών, διοργανώνει μία ενημερωτική ημερίδα για τη λήψη ιατρικής ειδικότητας στο εξωτερικό.
Η ημερίδα, με τίτλο “Ειδικότητα στο εξωτερικό: Should I stay or should I Go?”, θα λάβει χώρα στις 8 Απριλίου 2014 και ώρα 16:30, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. Α.Π.Θ. (Κόκκινο Κτίριο επί της 3ης Σεπτεμβρίου). Κατά τη διάρκειά της, Έλληνες ειδικευόμενοι νοσοκομείων του εξωτερικού θα ενημερώσουν για τη εμπειρία τους σχετικά με τη διαδικασία λήψης ειδικότητας στην εκάστοτε χώρα και για τις εργασιακές και τις λοιπές συνθήκες της διαβίωσής τους εκεί. Θα φιλοξενηθούν ομιλητές από νοσοκομεία της Αμερικής, της Αγγλίας, της Σουηδίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ελβετίας. Επίσης, το παρόν με ομιλία θα δώσει και εκπρόσωπος του Γραφείου Διασύνδεσης του ΑΠΘ, καθώς και εκπρόσωπος της Kaplan Medical US που θα μιλήσει για τις εξετάσεις USMLE. Οι φοιτητές και πτυχιούχοι εισαγωγής, θα έχουν την ευκαιρία, αφενός να ενημερωθούν για τη χώρα ενδιαφέροντός τους, και αφετέρου να έρθουν σε άμεση προσωπική επαφή με τους ομιλητές και τους αρμόδιος φορείς.
Προσβλέπουμε σε μία απολύτως διδακτική – διαφωτιστική ημερίδα για τους φοιτητές και πτυχιούχους Ιατρικής, οι οποίοι σήμερα, λόγω των εγκατεστημένων δύσβατων εργασιακών συνθηκών, σκέφτονται σοβαρά την εναλλακτική της αναζήτησης εργασίας και λήψης ειδικότητας στο εξωτερικό. Στόχος είναι η παροχή αξιόπιστων και σύγχρονων πληροφοριών σχετικά, όχι μόνο με την ειδικότητα, αλλά και τη διαβίωση γενικότερα στο εξωτερικό, ώστε να ενισχυθούν συνολικά τα κριτήρια της απόφασης για πιθανή μετανάστευση των σπουδαστών/νέων ιατρών. Με το πέρας της εκδήλωσης, θα διανεμηθεί σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή ενημερωτικό υλικό από τους ομιλητές και τους συνεργαζόμενους φορείς. Η παρακολούθηση είναι δωρεάν και η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του πανεπιστημίου.

Συντονιστής εκδήλωσης:

Παντελεήμων Παντελίδης,
Γεν. Γραμματέας ΕΕΦΙΕ Θεσσαλονίκης

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβούλιου Παραρτήματος Θεσσαλονίκης
της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας

Μετάβαση στο περιεχόμενο