Ημερίδα: Αξιοποίηση ελαιοσωμάτων από ελαιούχες φυτικές πηγές στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων τροφίμων

Το Τμήμα Χημείας του ΑΠΘ διοργανώνει Ημερίδα στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης ΑΡΙΣΤΕΙΑ με τίτλο «Αξιοποίηση ελαιοσωμάτων από ελαιούχες φυτικές πηγές στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων τροφίμων».
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 01/09/2015, ώρα 09:00 – 15:00, στο Κτίριο ΚΕ.Δ.Ε.Α. – 3ης Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη – στη Θεσσαλονίκη. 
Οι εισηγήσεις θα περιλαμβάνουν την παραλαβή ελαιοσωμάτων από επιλεγμένες ελαιούχες φυτικές πρώτες ύλες, τη βελτιστοποίηση παραλαβής τους, το χημικό χαρακτηρισμό τους, τη φυσικοχημική, οξειδωτική και μικροβιακή τους σταθερότητα καθώς και την περαιτέρω ενσωμάτωσή τους στη δομή τροφίμων όπως εμβάμματα σαλάτας, εδώδιμες μεμβράνες, στιγμιαίες σκόνες γάλακτος, γιαούρτι και παγωτό, με στόχο την υποκατάσταση του ζωικού λίπους και την ενίσχυση του περιεχομένου των νέων προϊόντων σε βιοδραστικά συστατικά. Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους ενδιαφερόμενους να την παρακολουθήσουν.
Μετάβαση στο περιεχόμενο