Ημερίδα «Παρόν και μέλλον της Γερμανικής Φιλολογίας στη Νότια Ευρώπη», 24-25/6/2014, Διοργάνωση: Ελληνική Εταιρία Γερμανικών Σπουδών – Νότια Ευρώπη

Στις 24 και 25 Ιουνίου διοργανώνεται στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (ΚΕΔΕΑ) η Ημερίδα με τίτλο «Παρόν και μέλλον της Γερμανικής Φιλολογίας στη Νότια Ευρώπη», στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Εταιριών Γερμανικών Σπουδών από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων και της ανταλλαγής εμπειριών βρίσκονται αφενός η σημερινή δύσκολη θέση των Τμημάτων Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας στη Νότια Ευρώπη, καθώς αναγκάζονται να εκπαιδεύουν ένα συνεχώς αυξανόμενο αριθμό φοιτητών ενώ παράλληλα μειώνεται τόσο ο προϋπολογισμός όσο και το προσωπικό τους, και αφετέρου, η βελτίωση των ευκαιριών στην αγορά εργασίας για τους αποφοίτους τους.

Η Ημερίδα χρηματοδοτείται από τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD), ενώ επίσημοι προσκεκλημένοι ομιλητές είναι εκπρόσωποι του Ελληνογερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του γραφείου Erasmus του Α.Π.Θ. καθώς και της DAAD.

Η ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Μετάβαση στο περιεχόμενο