Ημερίδα στο πλαίσιο του Προγράμματος “ΕΠΑΦΗ” του Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών του Τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ.

Ο Τομέας Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών του ΑΠΘ από τον Μάρτιο του 2008 υλοποιεί στη Φυλακή Διαβατών πρόγραμμα με τίτλο «“ΕΠΑΦΗ” φοιτητών της νομικής με νεαρούς κρατουμένους για την καταπολέμηση των διακρίσεων και την κοινωνική ένταξη», το οποίο επιχορηγείται από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς (Ινστιτούτο Νεολαίας, Εθνική Υπηρεσία Προγραμμάτων ΕΕ «Νέα Γενιά σε Δράση» και Eurodesk).

Η Άτυπη Ομάδα των φοιτητών που έχει αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία διοργανώνει, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του Προγράμματος «ΕΠΑΦΗ», ημερίδα με θέμα «Ο ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΩΣ ΘΥΜΑ – Ο ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΩΣ ΔΡΑΣΤΗΣ  ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ» την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009 στο Κτίριο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στη Διαγώνιο (Τσιμισκή 102 και Βύρωνος), στις 17.30 μμ.

Η Ημερίδα συμπεριλαμβάνει:
α) Ανάρτηση Εφημερίδας Τοίχου με απόψεις νεαρών κρατουμένων και εθελοντών φοιτητών του Προγράμματος,
β) Έκθεση Έργων Ζωγραφικής κρατουμένων και εθελοντών με επιμέλεια της Εικαστικού Ιωάννας Καζάκη, και
γ) Προβολή Αποσπασμάτων της Ταινίας Τεκμηρίωσης «Το σπίτι του Κάιν» του σκηνοθέτη Χρήστου Καρακέπελη με γυρίσματα στη Φυλακή Κορυδαλλού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο