Πρακτικό σεμινάριο “Βιοστατιστική”

Σας προσκαλούμε στο πρακτικό σεμινάριο “Βιοστατιστική” που διοργανώνει η ΕΕΒΙΕ και θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις των εργαστηρίων μας στις  26 και 27 Μαϊου 2012.

Κάθε χρόνο η BioProbe φιλοξενεί μια σειρά από πρακτικά και θεωρητικά σεμινάρια σε τεχνικές αιχμής της μοριακής βιολογίας και σχετικών επιστημών που διοργανώνουν έγκριτοι επιστημονικοί και ακαδημαϊκοί φορείς και επιχειρήσεις.

Τα σεμινάρια της Bioprobe σάς δίνουν την ευκαιρία να εμβαθύνετε σε βιολογικά θέματα και τεχνικές, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων επιστημόνων, με εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, σε ένα επαγγελματικό,
φιλικό και άνετο περιβάλλον.

SEMINAR-1
Περιεχόμενο & σκοπός
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων για πληθυσμούς και δείγματα παρατηρήσεων και για τους τρόπους χειρισμού και ανάλυσής τους με τη χρήση του στατιστικού πακέτου SPSS. Βασικούς άξονες του σεμιναρίου αποτελούν:
– ο υπολογισμός των μέτρων κεντρικής τάσης και διασποράς πληθυσμών και δειγμάτων παρατηρήσεων – η ανάλυση των σπουδαιοτέρων κατανομών συχνοτήτων και των τρόπων χειρισμού τους
– η πραγματοποίηση στατιστικών δοκιμών διαφόρων στατιστικών μέτρων
– η ανάλυση της απλής γραμμικής συμμεταβολής και συσχέτισης πειραματικών δεδομένων και παρατηρήσεων
– η εφαρμογή μη-παραμετρικών μεθόδων

Θέματα που αναλύονται:
– Περιγραφική στατιστική. Πληθυσμός και δείγματα παρατηρήσεων. Μέτρα κεντρικής τάσης και διασποράς (μέσος όρος, παραλλακτικότητα)
– Τυχαίες μεταβλητές. Ποσοτικές μεταβλητές (συνεχείς και ασυνεχείς) και ποιοτικές μεταβλητές (ονομαστικές ή κατηγορικές μεταβλητές και μεταβλητές διάταξης)
– Είδη και εφαρμογές κατανομών συχνοτήτων (κανονική κατανομή, t, F και χ2-κατανομή)
– Δοκιμή στατιστικών υποθέσεων. Σύγκριση μέσων όρων δύο πληθυσμών παρατηρήσεων με ανεξάρτητες και κατά ζεύγη παρατηρήσεις (t-τεστ), σύγκριση δύο διακυμάνσεων (F-τεστ) και σύγκριση συχνοτήτων (χ2-τεστ, πίνακες συνάφειας)
– Ανάλυση παραλλακτικότητας και σύγκριση μέσων όρων πολλών ανεξάρτητων πληθυσμών
– Απλή γραμμική συμμεταβολή και συσχέτιση
– Μη παραμετρικές στατιστικές μέθοδοι

Σε ποιούς απευθύνεται
Το σεμινάριο απευθύνεται σε τεχνικό, επιστημονικό και ιατρικό προσωπικό που χρησιμοποιούν τη στατιστική ανάλυση στην πράξη.

Διδάσκοντες
Προσκεκλημένοι ειδικοί επιστήμονες με πλούσια εμπειρία στη βιοστατιστική θα συμμετέχουν στην παρουσίαση του σεμιναρίου.

Πρόγραμμα του σεμιναρίου
Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι δύο ημέρες (ΣΑ 26/5 & ΚΥ 27/5/2012).

Πρόγραμμα του σεμιναρίου:
ΣΑ 26/5 – 10:00 – 16:00
ΚΥ 27/5 – 11:00 – 16:00

Αριθμός συμμετεχόντων
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος, ώστε να εξασφαλιστεί το καλύτερο δυνατόν περιβάλλον μάθησης και διαδραστικής αλληλεπίδρασης.

Οι εγγραφές άρχισαν!

Μετάβαση στο περιεχόμενο