ΠΡΩΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΟΡΙΝΘΟΣ»

ΠΡΩΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ«ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΟΡΙΝΘΟΣ»1950 ΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ

Μετὰ ταῦτα χωρισθεὶς ἐκ τῶν Ἀθηνῶν ἦλθεν εἰς Κόρινθον… Ἐκάθισεν δὲ ἐνιαυτὸν καὶ μῆνας ἓξ διδάσκων ἐν αὐτοῖς τὸν λόγον τοῦ θεοῦ. (Πράξ. 18,1.11).

Mε τη συγκυρία συμπληρώσεως 1950 περίπου ετών από τη σύνταξη των επιστολών του Παύλου προς Κορινθίους διοργανώνεται στην Κόρινθο από τον ομώνυμο Δήμο από Κυριακή 23 έως Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου του 2007 επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Παύλος και Κόρινθος. Οι προς Κορινθίους επιστολές». Σκοπός του Συνεδρίου είναι η προώθηση της περί τον Παύλο Επιστημονικής έρευνας, με αναφορές: (α) στις επιστολές του Αποστόλου (θέματα θεολογικά, ιστορικά και κοινωνικοπολιτικά) και (β) στην πόλη και την εκκλησία της Κορίνθου κατά τους χρόνους του Αποστ. Παύλου (στο πλαίσιο της των επιστολών του και των Πράξεων).

Πρόκειται για το μεγαλύτερο διεθνώς Συνέδριο με το ανωτέρω θέμα και για κορυφαίο πνευματικό γεγονός και για τον τόπο μας και γενικότερα. Είναι άλλωστε το Πρώτο Διεθνές Συνέδριο το οποίο γίνεται στη χώρα μας, με αντικείμενο τον απόστολο εκείνο, ο οποίος έχει επηρεάσει ανεξίτηλα τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Στο Συνέδριο αυτό συμμετέχουν με πρωτότυπες εισηγήσεις οι 100 πλέον ειδήμονες στον Παύλο επιστήμονες από όλον τον πλανήτη. Επιπλέον οι εισηγήσεις είναι κατά τέτοιο τρόπο οργανωμένες και η θεματολογία τους τέτοια ώστε να απευθύνονται και στο μη ειδικό θεολόγο. Για τις ξένες γλώσσες θα υπάρχει αυτόματη μετάφραση, ώστε όλοι να μπορούν να κατανοήσουν όσα θα διατυπώσουν και οι μη Έλληνες Καθηγητές. Από την Αθήνα υπάρχει άμεση πρόσβαση στο χώρο του Συνεδρίου μέσω του προαστιακού.

Την οργάνωση και την χρηματοδότηση με ενθουσιασμό ανέλαβε ο Δήμος Κορινθίων, ενώ επικουρικά συμβάλλει και η Νομαρχία Κορινθίας, που επίσης επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το Συνέδριο. Η επιστημονική διοργάνωση ανατέθηκε σε Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλής τον συμπολίτη μας Καθηγητή Στυλιανό Γ. Παπαδόπουλο. Την τοπική οργανωτική Επιτροπή αποτελούν εκπρόσωποι του Δήμου κυρίως, της Νομαρχίας και της ΠΕΘ Νομού Κορινθίας. Το Συνέδριο αναμένεται να αποτελέσει μία μεγάλη συμβολή στην περαιτέρω κατανόηση του προσώπου και του έργου του αποστόλου των εθνών αλλά και να προβάλλει την πόλη της Κορίνθου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο