Πρόσκληση υποβολής εισηγήσεων για το 4ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα “Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ – από τα παραδοσιακά ΜΜΕ στις δικτυακές κοινότητες”

Το 4ο Διεθνές Συνέδριο «Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ – Από τα παραδοσιακά ΜΜΕ στις δικτυακές κοινότητες» θα λάβει χώρα στο Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας – Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, στις 22-23 Ιουνίου και στοχεύει να επικεντρωθεί στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

1. Παρουσίαση της Συνθήκης των Ηνωμένων Εθνών «για δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία» – Ισχύον νομικό πλαίσιο για τα Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ
2. Άτομα με Αναπηρία και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
3. Αναπηρία – Υπάρχει χώρος στη διαφήμιση;
4. Άτομα με Αναπηρία από τα παραδοσιακά Μέσα στις δικτυακές κοινότητες
5. Αναπηρία: Παιδιά καινοτομούν και δημιουργούν τα δικά τους Μέσα Επικοινωνίας

Η κατάθεση εισηγήσεων θα ξεκινήσει στις 3 Νοεμβρίου 2008.  Οι εισηγήσεις θα πρέπει να απαντούν σε μια από τις προαναφερόμενες θεματικές ενότητες.

Όλοι οι συμμετέχοντες (πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι ΜΜΕ, μέλη συλλόγων ΑμεΑ, μεταπτυχιακοί φοιτητές κλπ) παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής και να υποβάλουν περίληψη της εισήγησής τους (μέχρι 350 λέξεις).

Οι προτάσεις που θα κατατεθούν πρέπει να είναι γραμμένες στην αγγλική ή ελληνική γλώσσα και εμπρόθεσμες (βλ. παρακάτω «Σημαντικές Ημερομηνίες»).  Όλες οι εισηγήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα.

Η Επιτροπή Επιλογής θα επιλέξει τις εισηγήσεις και θα ορίσει και τη θεματική ενότητα στην οποία θα συμμετάσχουν.  Όλοι όσοι καταθέσουν την εισήγησή τους θα ενημερωθούν, εάν η εργασία τους έγινε αποδεκτή ή όχι.  Στους εισηγητές που θα επιλεγούν θα αποσταλούν τα στοιχεία επικοινωνίας των υπολοίπων ομιλητών της θεματικής ενότητας, στην οποία θα συμμετάσχουν, η οποία θα αποτελείται από 5  ομιλητές και έναν συντονιστή.  Το κάθε τραπέζι συζήτησης θα είναι 2 ωρών.

Στη διάθεση των ομιλητών για τις ανάγκες της παρουσίασής τους διατίθενται  laptop, DVD player και slide projector.  Όσοι εκ των ομιλητών χρησιμοποιούν σύστημα MAC πρέπει να φέρουν το δικό τους φορητό υπολογιστή, καθώς και το καλώδιο (ή μετατροπέα ρεύματος) για να είναι εφικτή η σύνδεση του υπολογιστή

Σημαντικές Ημερομηνίες
3/11/2008                                  έναρξη κατάθεσης αιτήσεων συμμετοχής στο Συνέδριο
3/11/2008 -30/04/2009             κατάθεση περιλήψεων
30/04/2009                                κλείσιμο κατάθεσης αιτήσεων συμμετοχής ως ομιλητές
01/05/2009                                κλείσιμο αιτήσεων συμμετοχής

Πρακτικά Συνεδρίου
Όλες οι εισηγήσεις που πρέπει να είναι πρωτότυπες και να είναι δομημένες σε μορφή δοκιμίου (δομή και μεθοδολογία), θα συμπεριληφθούν στην επίσημη έκδοση των πρακτικών του Συνεδρίου.  Τα πρακτικά του Συνεδρίου θα εκδοθούν σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή και θα διανεμηθούν σε μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων, συλλόγων ΑμεΑ, πανεπιστήμια και άλλους κοινωνικούς φορείς.

Επιπρόσθετα, όλες οι συνεδριάσεις θα μεταδίδονται μέσω διαδικτύου.

Αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου:  http://www.ameamedia.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο