ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ MATLAB ΣΤΟ Α.Π.Θ.

Το Κέντρο Υποστήριξης Τεχνολογιών Πληροφορικής σας ενημερώνει ότι διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά σε συνεργασία με την ΜΕΝΤΩΡ ΕΛΛΑΣ ημερίδα με θέμα τις εφαρμογές του λογισμικού MATLAB στην Πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2007 στις 10.00π.μ στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης.

Σκοπός της είναι να ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις του λογισμικού που διαθέτει το ΑΠΘ και παράλληλα να καλύψει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών μηχανικού, όπως η ανάλυση πειραματικών δεδομένων ή η επεξεργασία εικόνας.

Ιδιαίτερη ενότητα αποτελεί η επίδειξη της δυνατότητας παράλληλης και κατανεμημένης επεξεργασίας με το MATLAB, σε πολυ-πυρηνικούς επεξεργαστές ή σε νησίδα υπολογιστών. Έμφαση έχει επίσης δοθεί στη μοντελοποίηση φυσικών συστημάτων. Στα παραδείγματα που έχουν επιλεγεί, επιδεικνύεται όλη η διαδικασία ανάπτυξης, σχεδιάσης και υλοποίησης των μοντέλων η οποία τελικά πραγματοποιείται σε πειραματική πλατφόρμα υλικού (hardware).

Πρόγραμμα

10:00 – 12:30: Εφαρμογές του MATLAB στην έρευνα & την εκπαίδευση (Παρουσίαση)13:00 – 14:30: Κατανεμημένη και Παράλληλη επεξεργασία με το MATLAB (Επίδειξη)Η είσοδος είναι ελεύθερη.Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας μπορείτε να βρείτε στη δικτυακή πύλη του ΚΥΤΠ https://web.itc.auth.gr/portal/content/view/187/242/Το λογισμικό MATLAB είναι διαθέσιμο στους χρήστες του ΑΠΘ στις νησίδες υπολογιστών των Τμημάτων, στην Κεντρική Νησίδα Υπολογιστών του ΑΠΘ καθώς και σε μεμονωμένους υπολογιστές χρηστών μέσω του συστήματος AFS, μέσω του Samba server του ΚΥΤΠ και μέσω κεντρικών license servers.

Μετάβαση στο περιεχόμενο