Διαλέξεις του Καθηγητή Jürgen Moltmann

Το Τμήμα Ποιμαντικής καί Κοινωνικής Θεολογίας έχει την τιμή να φιλοξενεί στις 24 και 25 Νοεμβρίου τον Jürgen  Moltmann, Ομότιμο Καθηγητή της Συστηματικής Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο του Tübingen. Ο καθηγητής Jürgen Moltmann είναι ένας από τους πιο γνωστούς θεολόγους του β΄ μισού του 20ου αιώνα, που συνέδεσε το όνομά του με τη λεγόμενη «Θεολογία της Ελπίδας» (μία θεολογική θεώρηση με έντονα εσχατολογικό χαρακτήρα και έμφαση στην ελπίδα για τον κόσμο που απορρέει από το γεγονός της Ανάστασης) και τη «Θεολογία της Απελευθέρωσης» (η οποία τόνισε την ανάγκη συμφιλίωσης μεταξύ καταπιεστών και καταπιεσμένων και της αμοιβαίας απελευθέρωσης από την καταπίεση).

Ο Jürgen Moltmann θα δώσει δύο διαλέξεις:
Η πρώτη θα αφορά τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψηφίους διδάκτορες του Τομέα Αγίας Γραφής και Πατερικής Θεολογίας και θα γίνει σύμφωνα με το πρόγραμμα των τακτικών συναντήσεων του Σεμιναρίου Ορθοδόξου Ερμηνευτικής Θεολογίας, που λειτουργεί στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος, την Τετάρτη 24/11, ώρα 6.00 μ.μ., στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Θεολογικής Σχολής, με θέμα: «Do you understand what you are reading? New Testament Scholarship and the Hermeneutical Question of Theology» (Άραγε γινώσκεις, α αναγινώσκεις; Η Kαινοδιαθηκική επιστήμη και το ζήτημα της ερμηνείας στή Θεολογία).

Η δεύτερη θα είναι ανοικτή διάλεξη την Πέμπτη 25/11, ώρα 10.30, στο Δ΄ Αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής με θέμα: «Theology of Hope Yesterday and Today» (Θεολογία της ελπίδας: Χθες και σήμερα).
Χαιρετισμό θα απευθύνει η αντιπρύτανις του Α.Π.Θ. κ. Δέσπω Λιάλιου.
Τον εισηγητή και το έργο του θα παρουσιάσει ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος κ. Χρήστος Οικονόμου.
Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο