Εκδήλωση για τον ρόλο και τις δυνατότητες του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ)

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Tην Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 9:00 και 13:00, στην αίθουσα «MC2» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, εκδήλωση  για τον ρόλο και τις δυνατότητες  του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ).

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας ιδρύθηκε το 2008 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο να ενισχύσει τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ. Το ΕΙΤ σχεδιάστηκε ως ένας «καταλύτης καινοτομίας» με σκοπό να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της υψηλού επιπέδου επιστημονικής έρευνας που διεξάγεται στην Ευρώπη και της έλλειψης που παρατηρείται στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

Το ΕΙΤ δραστηριοποιείται σε τομείς στρατηγικής σημασίας για την ΕΕ και φέρνει κοντά τις τρεις συνιστώσες του «Τριγώνου της Γνώσης» (Εκπαίδευση – Έρευνα – Καινοτομία), διευκολύνοντας τη μετάβαση:
– από την ιδέα στο προϊόν,
– από τον φοιτητή στον καινοτόμο ερευνητή ή επιχειρηματία,
– από το ερευνητικό εργαστήριο στην κοινωνία και την αγορά.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου από την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) http://webcast.grnet.gr/ καθώς και από τον σύνδεσμο http://themediaframe.eu/links/eit130214.html

Με εκτίμηση

Σοφία Κουίδου-Ανδρέου

Αντιπρύτανις & Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών

Μετάβαση στο περιεχόμενο