Εκδήλωση με τίτλο: Restoration of Art Nouveau Monuments in Brussels -Victor Horta΄s masterpieces

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Προστασία, Συντήρηση και Αποκατάσταση Μνημείων Πολιτισμού» οργανώνει εκδήλωση με τίτλο: Restoration of Art Nouveau Monuments in Brussels  -Victor Horta΄s  masterpieces,  την Πέμπτη, 9  Φεβρουαρίου  2012 και ώρα 18.00 μ.μ. στην αίθουσα 301 της Πτέρυγας Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής, με ομιλήτρια την αρχιτέκτονα Barbara Van der Wee, καθηγήτρια του K.U.Leuven και διευθύντρια του προγράμματος σπουδών του μεταπτυχιακού τμήματος «Raymond Lemaire International Centre for Conservation».

Η Βελγίδα αρχιτέκτων Barbara Van der Wee, είναι διεθνώς γνωστή για το έργο της στην αποκατάσταση των μνημείων της αρχιτεκτονικής Art Nouveau και ιδιαίτερα των αριστουργημάτων του διάσημου Βέλγου αρχιτέκτονα Victor Horta, όπως το Horta Museum, το Hôtel Winssinger, το Hôtel Solvay, το Hôtel Max Hallet, το Hôtel van Eetvelde και το Centre of Fine Arts. Πρόκειται για τα πιο αξιόλογα και πρωτοποριακά έργα της αρχιτεκτονικής του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα, ορισμένα εκ των οποίων έχουν κηρυχτεί από την UNESCO ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς. Είναι επικεφαλής του γραφείου B. VANDERWEE ARCHITECTS bvba – studio for architecture and conservation.

Στη διάλεξη θα παρουσιαστεί το σημαντικό έργο της ανάλυσης και τεκμηρίωσης καθώς και της υποδειγματικής αποκατάστασης ορισμένων από τα σημαντικά αυτά μνημεία, που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στις Βρυξέλες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο