Εορτασμός της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της 103ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης μας και του έπους του ΄40

Εορτασμός της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της 103ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης μας και του έπους του ΄40 πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 6.30 μ.μ. στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του.

Ύστερα από την Προσφώνηση του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα, ακολούθησε Εισήγηση από τον Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, Καθηγητή Δημήτριο Μαυροσκούφη, με τίτλο: «Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: στιγμιότυπα από τoυς αγώνες των ανθρώπων του σε δύσκολα χρόνια».

Κεντρικός ομιλητής της Τελετής ήταν ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τίτλο: «Η Θεσσαλονίκη και το ΑΠΘ ως επάλξεις εξωστρέφειας: Προς μια νέα ευρωπαϊκή προοπτική».

Η Τελετή ξεκινάει με το Απολυτίκιο του Αγίου Δημητρίου από τη Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του Α.Π.Θ., υπό τη διεύθυνση του Πέτρου Μπεκιαρίδη. Στο Μουσικό Μέρος της εκδήλωσης αποδόθηκε το έργο «Ο κανόνας της Πράγας» («Prague canon») του Ορέστη Παπαϊωάννου, φοιτητή Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ. Συμπράττουν η Συμφωνική Ορχήστρα του Α.Π.Θ. και η Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του Α.Π.Θ., υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Δημόπουλου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο