Στο πλαίσιο της έκθεσης «Δώρα της Γης με αντοχή στον χρόνο», το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. φιλοξενεί, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, την ημερίδα: «Σταθμοί στην ιστορία της Ελληνικής διατροφής». Τρεις διακεκριμένοι επιστήμονες στον χώρο τους μιλούν για το θέμα.
Πρόγραμμα Ημερίδας
18.30 Μαρία Σταματοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στην Κλασική Τέχνη και Αρχαιολογία, Lincoln College, Oxford, England.
«ἐκ δ᾽αὗ Θετταλίας χόνδρον καὶ πλευρὰ βόεια: η διατροφή στην αρχαία Θεσσαλία από τα νεολιθικά χρόνια ως την ύστερη αρχαιότητα»
19.15 Άγγελος Χανιώτης, Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας, Institute for Advanced Study, Princeton, ΝJ, USA.
«Αγαθά κόποις κτώνται: Αρχαίοι καλλιεργητές αντιμέτωποι με πρoκλήσεις»
20.00 Αναστασία Τούρτα, Διευθύντρια Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και Επίτιμη Διευθύντρια Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.
«Η διατροφή στη βυζαντινή Θεσσαλονίκη και η διατροφική κληρονομιά»
Το Αγιορείτικο δείπνο αναβάλλεται.
Πληροφορίες Εκδήλωσης
05 Ιουνίου 2015, 3:30 μμ - 05 Ιουνίου 2015, 3:30 μμ
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.