ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ. ΑΠΘ: σεμινάριο με θέμα “Επικίνδυνες χημικές ουσίες στο περιβάλλον-Περιβαλλοντική Ευθύνη και Ποιότητα Ζωής”

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης ΑΠΘ διοργανώνει στις 2 Απριλίου 2015, στις 11:00-13:00 μ.μ., στο Αμφιθέατρο Αχιλλέας Πανέτσος στην Κτηνιατρική Σχολή για τους φοιτητές/τριες του ΑΠΘ σεμινάριο με θέμα:

"Επικίνδυνες χημικές ουσίες στο περιβάλλον-Περιβαλλοντική Ευθύνη και Ποιότητα Ζωής"
Eισηγήτρια: Λαμπροπούλου Δήμητρα- Επίκουρη Καθηγήτρια στη Χημεία Περιβάλλοντος

Η αναμφισβήτητη υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος ως προϊόν μιας αλόγιστης και μη βιώσιμης ανάπτυξης, αναδεικνύουν την έννοια της περιβαλλοντικής ευθύνης ως μεγάλης σημασίας για την ποιότητα της ζωής. Τα περιβαλλοντικά ζητήματα και οι αρχές της αειφόρου ανάπτυξης απαιτούν στις μέρες μας μια πιο ολιστική και συστηματική προσέγγιση που να δίνει έμφαση στην αρμονική συμβίωση του ανθρώπου και του περιβάλλοντος. Στην κατεύθυνση αυτή η αφύπνιση και η ενεργός συμμετοχή όλων μας είναι επιβεβλημένες. Οι σύγχρονοι πολίτες θα πρέπει να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να συν-δημιουργούν το μέλλον με όρους περιβαλλοντικής και κοινωνικής αειφορίας, ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

Στο πλαίσιο πρόληψης και προαγωγής υγείας εντάσσεται το συγκεκριμένο σεμινάριο, όπου με ενεργητικούς και διαδραστικούς τρόπους θα παρουσιαστούν ζητήματα που σχετίζονται με τις επικίνδυνες χημικές ουσίες και τις δυσμενείς επιπτώσεις τους στον άνθρωπο και στο περιβάλλον και θα συζητηθεί ο ρόλος της περιβαλλοντικής ευθύνης σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο στην ποιότητα ζωής.

Δηλώσεις συμμετοχής/Πληροφορίες: Ελισάβετ Νεοφυτίδου, Ψυχολόγος ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.

Τηλ.: 2310 992643, και στο eneofyti@psy.auth.gr (δηλώνοντας ονοματεπώνυμο, σχολή και τηλέφωνο).

Μετάβαση στο περιεχόμενο