Μουσική Εκδήλωση “Ακολουθία Αρχιπελάγους” – Mελωδίες από τις δύο πλευρές του Αιγαίου

Η Ελληνική μη Κερδοσκοπική Εταιρία Ανέγερσης Σχολικών Κτιρίων στην Κένυα «ΣΩΚΡΑΤΗΣ» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας  τη μουσική εκδήλωση «Ακολουθία Αρχιπελάγους» με τον Γιάννη Σαούλη και την καλλιτεχνική του ομάδα με μελωδίες από τις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Η μουσική «Ακολουθία Αρχιπελάγους» με συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Μίκη Θεοδωράκη και του Γιάννη Σαούλη εισάγει το κοινό σε μία ακουστική περιπλάνηση. 
Οι ακροατές καλούνται να επισκεφθούν διάφορους μουσικούς χρονοχώρους. Το μουσικό ταξίδι συνεχίζει την εκπληκτική διαδρομή του προς την Κωνσταντινούπολη του Μπατζιανού, του Yesari Asim  Arsoy, του παραδοσιακού τραγουδιού του Πόντου, της Πόλης των αρχών του περασμένου αιώνα έως την Αθήνα του ρεμπέτικου και με κατάληξη την «Αυλή του Αρχιπελάγους». Η παλέτα των ηχοχρωμάτων προσφέρει τραγούδι από τις δύο μεριές του Αιγαίου σε δύο γλώσσες, κανονάκι, κιθάρα, μπουζούκια, ακορντεόν, κρουστά, κόντρα μπάσο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ( Εγνατία 156, ισόγειο) το Σάββατο 4-4-2015.

Ώρα προσέλευσης: 20:30
Ώρα έναρξης: 21:00 
Τιμή εισιτήριου: 10 ευρώ

Οι συντελεστές:
Γκιορκέμ Σαούλη: Τραγούδι / Κανονάκι
Γιάννης Σαούλης: Τραγούδι / Μπουζούκι
Θοδωρής Μίσκας: Κιθάρα /Τραγούδι
Σταμάτης Πασόπουλος: Ακορντεόν
Πέτρος Γκαμπέλης: Κρουστά
Μίλτος Τσαλιγόπουλος: Κόντρα Μπάσο
Μιχάλης Καλαϊτζής: Μπουζούκι

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο