Ξεριζωμένοι άνθρωποι: ένα σχόλιο στο πρώτο άρθρο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Tο Ελληνικό Παρατηρητήριο για τη Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση (Ε.ΠΑ.ΔΙ.Π.Ε.) σας προσκαλεί σε εκδήλωση Διαπολιτισμικού Διαλόγου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 19.00 στο Αμφιθέατρο I του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) στην Πανεπιστημιούπολη του Α.Π.Θ.

Εισηγητής της εκδήλωσης είναι ο κ. Χρήστος Τσιρώνης, Επίκουρος Καθηγητής Α.Π.Θ. Η εισήγησή του με τον τίτλο «Ξεριζωμένοι άνθρωποι: ένα σχόλιο στο πρώτο άρθρο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» πραγματεύεται ζητήματα που εγείρουν η μαζική προσφυγιά και μετανάστευση με έμφαση στον ρόλο και τις προοπτικές της εκπαίδευσης μέσα στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται. Η διαπολιτισμική εκπαίδευση, η εκπαίδευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις και προκλήσεις που τίθενται για την ελληνική κοινωνία αποτελούν τους θεματικούς άξονες της ομιλίας. Στην εκδήλωση θα υπάρχει χρόνος για παρεμβάσεις και συζήτηση.

Η εκδήλωση θα προβληθεί και με live streaming μέσω της ιστοσελίδας του Α.Π.Θ. Σχετικές οδηγίες θα αναρτηθούν προσεχώς στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου http://paratiritirio.web.auth.gr. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης  που θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα υπάρξει δυνατότητα για παρέμβαση από όσους παρακολουθούν εξ αποστάσεως μέσω της αποστολής e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Παρατηρητηρίου paratiritirio@edlit.auth.gr.

Για ερωτήσεις ή άλλα ζητήματα που αφορούν την εκδήλωση μπορείτε να απευθύνεστε τις επόμενες ημέρες στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση. Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 23 και την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 και ώρες 10:00-13:00 υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με τη Γραμματεία στο τηλέφωνο του Παρατηρητηρίου 2310 997346.

Με την προσδοκία ότι θα συμμετάσχετε στην εκδήλωση, είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως με ερωτήσεις, σχόλια και παρεμβάσεις για το μείζον αυτό κοινωνικό και εκπαιδευτικό ζήτημα της εποχής μας.

η Διοικούσα Επιτροπή

Σοφία Αυγητίδου, Καθηγήτρια Π.Δ.Μ.

Κατερίνα Δημητριάδου, Αναπλ. Καθηγήτρια Π.Δ.Μ.

Αναστασία Κεσίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Α.Π.Θ.

Βασιλική Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Π.Δ.Μ

Χρήστος Τσιρώνης, Επίκουρος Καθηγητής Α.Π.Θ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο