Παρουσίαση των τριών Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πληροφορικής

Το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,

την Τετάρτη 29 – 4 – 2015  και ώρα 11:00 π.μ. στο αμφιθέατρο 3 του κτιρίου Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α), Γ΄ Σεπτεμβρίου 54, (κόκκινο κτίριο) θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα:

Παρουσίαση των 3 Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος.

1.Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Διαδίκτυο και τον Παγκόσμιο Ιστό.

Αντικείμενο-σκοπός:

Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Διαδίκτυο και τον Παγκόσμιο Ιστό είναι η δημιουργία εξειδικευμένων στελεχών υψηλού επιπέδου σε θέματα αιχμής της Πληροφορικής, τα οποία σχετίζονται με το Διαδίκτυο και τον Παγκόσμιο Ιστό, καθώς και η αναβάθμιση της έρευνας στους αντίστοιχους τομείς. Οι απόφοιτοι του Προγράμματος θα μπορούν να καλύψουν με επιτυχία θέσεις του Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα καθώς επίσης και θέσεις σε Ερευνητικά και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Η ιστοσελίδα του ΠΜΣ είναι  inweb.csd.auth.gr

2.Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Πληροφορική και Επικοινωνίες

Αντικείμενο-σκοπός:

Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Πληροφορική και Επικοινωνίες είναι η δημιουργία εξειδικευμένων στελεχών υψηλού επιπέδου σε θέματα αιχμής της Πληροφορικής και ειδικότερα στους τομείς των Ψηφιακών Μέσων, των Επικοινωνιακών Συστημάτων και Τεχνολογιών, των Πληροφοριακών Συστημάτων και των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση καθώς και η αναβάθμιση της έρευνας στην Πληροφορική. Οι απόφοιτοι του Προγράμματος θα μπορούν να καλύψουν με επιτυχία θέσεις του Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα καθώς επίσης και θέσεις σε Ερευνητικά και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Η ιστοσελίδα  του ΠΜΣ είναι: mtpx.csd.auth.gr
 

3.Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Πληροφορική και Διοίκηση

Αντικείμενο-σκοπός:

Αντικείμενο του ΔΠΜΣ είναι η δημιουργία εξειδικευμένων στελεχών υψηλού επιπέδου σε θέματα Πληροφορικής και Διοίκησης με εμβάθυνση και εξειδίκευση στον Τομέα των Πληροφοριακών Συστημάτων (Information Systems) και τη χρήση αυτών στην Επιστήμη της Διοίκησης (Management). Οι απόφοιτοι, έχοντας το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) του ΔΠΜΣ, θα μπορούν να καλύψουν θέσεις εξειδικευμένων στελεχών στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα καθώς και θέσεις σε Ερευνητικά και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Ο βέλτιστος συνδυασμός τεχνικών, οικονομικών και διοικητικών γνώσεων, διαμορφώνει την ταυτότητα του σύγχρονου στελέχους που ανταποκρίνεται κατά τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες τόσο των επιχειρήσεων όσο και της δημόσιας διοίκησης στον ελληνικό και το διεθνή χώρο. Επίσης, είναι αναγκαία η διαμόρφωση στελεχών τα οποία, ανεξαρτήτως του αρχικού τους γνωστικού υποβάθρου, μπορούν να κατανοήσουν ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και τεχνολογικό περιβάλλον, και να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και αποδοτικά στο πλαίσιο της αναδυόμενης κοινωνίας της πληροφορίας και της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας.

Η ιστοσελίδα του ΔΠΜΣ είναι: dpms.csd.auth.gr

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Έναρξη 11.00 π.μ.

–          Χαιρετισμοί : Καθηγητής  κ. Ιωάννης  Βλαχάβας, Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής, ΑΠΘ

1. Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Διαδίκτυο και τον Παγκόσμιο Ιστό, Καθηγήτρια  κα. Αθηνά Βακάλη, Διευθύντρια (ΠΜΣ)  

2. Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Πληροφορική και Επικοινωνίες, Καθηγήτρια κα. Αθηνά  Βακάλη, Διευθύντρια  (ΠΜΣ)

Κατεύθυνση Τεχνολογίες Γνώσης Δεδομένων και Λογισμικού, Ομιλητής  Λέκτορας  Δημήτρης Βράκας

Κατεύθυνση Ψηφιακά Μέσα- Υπολογιστική Νοημοσύνη, Ομιλητής Επίκουρος  Καθηγητής κ. Αναστάσιος  Τέφας

Κατεύθυνση Δικτυακά Συστήματα, Ομιλητής Επίκουρος Καθηγητής κ. Πέτρος Νικοπολιτίδης

Κατεύθυνση Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην ΕκπαίδευσηΟμιλητής Επίκουρος Καθηγητής κ. Θρασύβουλος Τσιάτσος

3. Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Πληροφορική και Διοίκηση.

Αναπληρωτής  Καθηγητής κ. Νικόλαος  Βασιλειάδης, Διευθυντής (ΔΠΜΣ)

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κα. Χριστίνα  Μπουτσούκη, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Α.Π.Θ.

–          Ερωτήσεις

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο