Πιλοτική μετάδοση συναυλιών με τεχνολογία IPv6 από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικολογικού Συνεδρίου: “Crossroads. Η Ελλάδα ως διαπολιτισμικός πόλος της μουσικής σκέψης και δημιουργίας” το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσει τρεις συναυλίες έντεχνης νεοελληνικής και δημοτικής μουσικής στις 8, 9 και 10 Ιουνίου 2011.

Οι συναυλίες θα μεταδοθούν πιλοτικά από την ιστοσελίδα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ (http://www.mus.auth.gr) με τεχνολογίες IPv4, IPv4 Multicast & IPv6 και θα είναι διαθέσιμες με τεχνολογίες Flash, Quicktime και HTML5.

Με τη συναυλία της 8ης Ιουνίου 2011 το Τμήμα Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ συμμετέχει στην υποστήριξη της παγκόσμιας ημέρας δοκιμών της τεχνολογίας IPv6 (World IPv6 Day), στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Ελληνικής Ομάδας Δράσης IPv6.

Η διάθεση του πολυμεσικού περιεχομένου θα γίνει με την υποστήριξη του Κέντρου Λειτουργίας Δικτύου ΑΠΘ. Η μετάδοση υποστηρίζεται από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) και εξυπηρετείται από τη σύνδεση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στο δίκτυο κορμού του ΕΔΕΤ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των συναυλιών είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011, Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011, Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011.

Εκ μέρους του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ και της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου Crossroads

Η πρόεδρος του Τμήματος

Ευανθία Νίκα – Σαμψών
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Μετάβαση στο περιεχόμενο