Σεμινάριο “Διδάσκοντας ελληνικά σε αλλοδαπούς και ομογενείς: μεθοδολογία και πρακτικές εφαρμογές”

Στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ. το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας Α.Π.Θ. διοργανώνει σεμινάριο με τίτλο "Διδάσκοντας ελληνικά σε αλλοδαπούς και ομογενείς: μεθοδολογία και πρακτικές εφαρμογές".

Το σεμινάριο απευθύνεται σε διδάσκοντες/ουσες στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε Δήμους, ΚΕΚ, ΙΕΚ και άλλους φορείς που ασχολούνται με τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η επιμόρφωση των διδασκόντων/ουσών τη νέα ελληνική γλώσσα αλλά και αυτών που ενδιαφέρονται να την διδάξουν, ως δεύτερη/ξένη σε ομογενείς και αλλοδαπούς. Η επιμόρφωση θα αφορά θέματα μεθοδολογίας, διδακτικών προσεγγίσεων με έμφαση στη διδακτική πράξη, καθώς και αξιολόγησης γλωσσικής  επάρκειας με σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους για όλα τα επίπεδα ελληνομάθειας όπως και θέματα σχεδιασμού, οργάνωσης και διεξαγωγής  προγραμμάτων εκμάθησης της νέας ελληνικής γλώσσας.

Το παρόν σεμινάριο ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανάγκες επιμόρφωσης στη διδασκαλία της νέας ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης/ξένης σε διάφορους φορείς όπως πχ Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, Δήμοι, κτλ. Στον τομέα αυτό η έλλειψη τυπικών μορφών εκπαίδευσης (προπτυχιακά μαθήματα, μεταπτυχιακές ειδικεύσεις) αλλά και τα σχετικά ολιγάριθμα σεμινάρια/επιμορφώσεις σε θέματα μεθοδολογίας και πρακτικής στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης συνοδεύεται από την αύξηση των φορέων που διοργανώνουν μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής ως ξένης (δήμοι, ΚΕΚ, ΙΕΚ κτλ).

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε αίθουσες που διαθέτει το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας στην οδό Λεωφ. Στρατού 2Α και Ναπ. Ζέρβα την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 κατά τις ώρες 15.30-19.30 και το Σάββατο 23 Μαΐου 2015 κατά τις ώρες 09.00-14.30. Θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος επαναλήψεων θεματικών ενοτήτων (το Σάββατο 23 Μαΐου 2015) μόνο εφόσον υπάρχει επαρκής αριθμός συμμετεχόντων.

Οι αιτήσεις εγγραφής γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο: http://diaviou.auth.gr/application_form_learning_greek_to_foreigners.

Πληροφορίες στο http://diaviou.auth.gr/learning_greek_to_foreigners και στα τηλ. +30 2310997571, +30 2310997475 & e-mail: school-mg@smg.auth.gr, elen@smg.auth.gr.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 3 Απριλίου 2015 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο