Συνάντηση Εργασίας για Ίδρυση κοινού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών

Με δεδομένη την κρισιμότητα της επάρκειας των υδατικών πόρων στις νέες συνθήκες της κλιματικής αλλαγής, το Α.Π.Θ. με κοινή πρωτοβουλία με το Πανεπιστήμιο της Ισπανίας MareNostrum, το Πανεπιστήμιο της Τουρκίας Hacettepe University και το Πανεπιστήμιο του Ισραήλ, UniversityofHaifa διερευνούν τη δυνατότητα Ίδρυσης κοινού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, υπό την αιγίδα του Ευρω-μεσογειακού Πανεπιστημίου (EMUNI), σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση του νερού.

Η Συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 15.00, στην Αίθουσα της Συγκλήτου του Α.Π.Θ. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν οι Πρυτάνεις όλων των Πανεπιστημίων που ανήκουν στην πρωτοβουλία, ο Πρόεδρος του Ευρω-μεσογειακού Πανεπιστημίου (EMUNI) που εκπροσωπεί 142 Πανεπιστήμια καθώς και ειδικοί επιστήμονες από όλα τα Ιδρύματα που εμπλέκονται στη σύσταση του μεταπτυχιακού προγράμματος. Τη συνάντηση θα παρακολουθήσει και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Κύπρου.

 Έχουν προηγηθεί συναντήσεις εργασίας τόσο στο πανεπιστήμιο της Murcia της Ισπανίας όσο και στο Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας προκειμένου να οριστεί το πλαίσιο κάτω από το οποίο θα οριοθετηθεί το κοινό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών.

 «Η προσπάθεια ενός τέτοιου μεταπτυχιακού προγράμματος, ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίων που εξειδικεύονται σε ανάλογα ζητήματα και αποδεικνύει αφενός τη συμβολή του Α.Π.Θ. στην έρευνα και την εκπαίδευση σε αντικείμενα αιχμής, αλλά και αφετέρου την εξωστρέφεια του ιδρύματος προς νέες διεθνείς συνεργασίες με Πανεπιστήμια της Μεσογείου» δήλωσε ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο