Critical Music Histories @ Les Yper Yper
23.10.2017
VIVA ITALIA
μια συζήτηση με τον Dmitry Vasilyev
H ομάδα Critical Music Histories επιστρέφει στο Les Yper Yper για τρίτη χρονιά, με έναν κύκλο ανοιχτών ομιλιών και συζητήσεων γύρω από τις μεθόδους της μουσικής ιστοριογραφίας, εντός και εκτός ακαδημαϊκών πλαισίων.
Την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στις 20:00 συνομιλούμε με τον Dmitry Vasilyev, συγγραφέα του VIVA ITALIA (2017) και υπεύθυνο του Monochrome Vision label. Στις 800 σελίδες του νέου βιβλίου του Vasilyev, γίνεται μια απόπειρα πρωτογενούς καταγραφής της ιστορίας της ανεξάρτητης ιταλικής ηλεκτρονικής μουσικής, από το 1955 μέχρι σήμερα. Αν και το βιβλίο είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο στη ρωσική γλώσσα, τα περιεχόμενά του αποτελούν ήδη αντικείμενο αναφοράς για τη διεθνή πειραματική μουσική κοινότητα. Με την ευκαιρία της έκδοσής του τόμου, ο Vasilyev θα μιλήσει για τα ζητήματα συλλογής και οργάνωσης της έρευνάς του, αλλά και για τις ιδιαιτερότητες της δικής του μουσικής και συγγραφικής δραστηριότητας στη Ρωσία από την δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα.
Η ομιλία και συζήτηση θα γίνουν στα αγγλικά.
O Dmitry Vasilyev είναι αυτοδίδακτος δημοσιογράφος με έδρα τη Μόσχα. Ενεργός εδώ και πολλά χρόνια ως ιδρυτής του περιοδικού ΙΕΜ από το 1995, και του ανεξάρτητου δισκογραφικού label Μonochrome Vision από το 2004, έχει επιμεληθεί εκατοντάδες ραδιοφωνικές εκπομπές καθώς και συναυλίες στη Ρωσία και την Ουκρανία, και έχει κυκλοφορήσει πάνω από 50 CD με πειραματική μουσική από όλο τον κόσμο. Πρόσφατα, έγινε μέλος της κριτικής επιτροπής του διεθνούς διαγωνισμού Luigi Russolo.
Σχετικοί σύνδεσμοι:
http://www.monochromevision.ru/main.html
http://vivaitalia.xyz/?menu=&lang=2
Πώς να έρθετε στο Les Yper Yper: https://goo.gl/maps/6FDHYkpU7Ro
Πληροφορίες σχετικά με την ομάδα: http://criticalhistories.web.auth.gr/
Πληροφορίες σχετικά με τις διαλέξεις: criticalmusichistories@gmail.com
Critical Music Histories
Οι διαλέξεις της ομάδας Critical Music Histories στοχεύουν στην ανοιχτή, ανεπίσημη ανταλλαγή απόψεων και ερευνητικών προσεγγίσεων σε θέματα μουσικής ιστοριογραφίας, ανάμεσα σε φοιτητές, διδάσκοντες, προσκεκλημένους ερευνητές και ενδιαφερόμενο κοινό από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η θεματολογία τους αφορά σε ριζικές, αναθεωρητικές προσεγγίσεις πάνω στη μουσική, τον ήχο και το θόρυβο, την υψηλή και χαμηλή κουλτούρα, το ρόλο και την εκπροσώπηση του μουσικού σώματος στην κοινωνία, τη σημασία της μουσικής (αυτο)βιογραφίας, την αξία των προφορικών, άγραφων ή κοινωνικά «αόρατων» ιστοριών της μουσικής πράξης, και τη σχέση ανάμεσα στις καλλιτεχνικές πρακτικές και την καθημερινή ζωή σε διαφορετικά πολιτισμικά πλαίσια.
Πληροφορίες Εκδήλωσης
23 Οκτωβρίου 2017, 12:00 πμ - 23 Οκτωβρίου 2017, 12:00 πμ