Αιμοδοσία από την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής

Στα πλαίσια των κοινωνικών δράσεων της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του Α.Π.Θ., εντάσσεται και η εθελοντική αιμοδοσία, η οποία πραγματοποιείται δυο (2) φορές το χρόνο κατά τη διάρκεια Νοεμβρίου και Απριλίου και μετρά ήδη επτά (7) χρόνια ενεργής δράσης.

Στο κάλεσμα της έχει ανταποκριθεί μεγάλος αριθμός ατόμων, αναλυτικότερα ο αριθμός των εθελοντών αιμοδοτών ανέρχεται στα 359 άτομα και έχουν δοθεί 93 φιάλες αίμα από το Σεπτέμβριο του 2007 έως σήμερα. Είναι μια στιγμή κατά την οποία ο καθένας από εμάς μπορεί να νιώσει και να έρθει σε επαφή με τον ανθρωπιστικό εαυτό του εφόσον προσφέρει κάτι που μπορεί να φαντάζει απλό και εύκολο στην ουσία όμως είναι πολύτιμο και μπορεί να αποτελέσει δώρο ζωής για κάποιον άλλον ή και για τον ίδιο.

Επίσης σας γνωστοποιούμε πως άμεσα θα υπάρξει και τράπεζα αιμοπεταλίων, στην παρούσα αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση και πρόσκληση δοτών.
Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε και να αποτελέσετε ενεργό μέλος εφόσον είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή και συμμετοχή όλων μας σ’ αυτή τη δράση αφού ως τελικός παραλήπτης είναι κάποιος συνάνθρωπος μας και ίσως και ο ίδιος μας ο εαυτός. Ας προσφέρουμε και ας δώσουμε όταν μπορούμε για να έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε πίσω, γιατί η πορεία σ΄ αυτό που λέγεται ζωή είναι ένα ατελείωτο ‘δούναι και λαβείν’.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Αίθουσας Τελετών του Α.Π.Θ. την Τρίτη 8 και την Τρίτη 15 Απριλίου 2008 και ώρα 9:00 π.μ. έως και 12:30 μ.μ.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα της “Φοιτητικής Εβδομάδας 2008”

Μετάβαση στο περιεχόμενο