Αναβάθμιση υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και νέο Webmail

Το Κέντρο Λειτουργίας Δικτύου (ΚΛΔ) σας ενημερώνει για πρόσφατες αναβαθμίσεις στην κεντρική υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ΑΠΘ.

Η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ΑΠΘ αναβαθμίστηκε πρόσφατα προσφέροντας:

  • θυρίδα 1GB για e-mail
  • αποστολή συνημμένου με μέγιστο μέγεθος 25MB

Επιπλέον, αναβαθμίζεται και η δημοφιλής υπηρεσία webmail με την τελευταία διαθέσιμη έκδοση του περιβάλλοντος Horde/IMP. Το ΚΛΔ έχει φροντίσει την εισαγωγή των παρακάτω νέωνχαρακτηριστικών που δεν υποστηρίζονταν μέχρι σήμερα:

  • Ενημέρωση αποστολέα σε περιόδους απουσίας σας (vacation).
    Όταν απουσιάζετε και δεν θα είστε σε θέση να διαβάζετε το e-mail σας, μπορείτε να ενεργοποιήσετε αποστολή αυτοματοποιημένης απάντησης σε όσους σας στέλνουν e-mail και προαιρετικά, προώθηση σε συνεργάτη σας. Ενεργοποιήστε το φίλτρο vacation με το κείμενο της απάντησης, όταν επιθυμείτε αυτή τη λειτουργία.
  • Ορθογραφικός έλεγχος (spell checking).
    Κατά τη σύνθεση νέου μηνύματος μπορείτε να ελέγξετε το κείμενο για ορθογραφικά λάθη με πολυγλωσσική υποστήριξη
  • Πολλαπλή ταυτότητα αποστολέα.
    Κατά την αποστολή μηνυμάτων, μπορείτε να επιλέγετε να εμφανίζεται διαφορετικός αποστολέας, εφόσον έχετε αποθηκεύσει πολλαπλές διευθύνσεις e-mail που αποδεδειγμένα κατέχετε.
  • Φίλτρα διαχωρισμού στον mail server.
    Μπορείτε να ρυθμίσετε τον διαχωρισμό των εισερχόμενων e-mails σε φακέλους με διάφορα κριτήρια. Η εφαρμογή των φίλτρων αυτών είναι ανεξάρτητη της εισόδου σας στο webmail και ισχύει ακόμα και αν διαβάζεται e-mail με άλλες εφαρμογές (Outlook, Thunderbird).
  • Ψηφιακά υπογεγραμμένα e-mails.
    Χρησιμοποιήστε την αποστολή ασφαλούς (secure) e-mail, υπογράφοντας με το προσωπικό ψηφιακό πιστοποιητικό σας, ώστε να μην μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει την ταυτότητα του αποστολέα ή το περιεχόμενο του μηνύματος
  • Κρυπτογραφημένα e-mails.
    Υποστηρίζεται πλέον η αποστολή κρυπτογραφημένων e-mails με το προσωπικό ψηφιακό πιστοποιητικό του παραλήπτη, ώστε να μην μπορούν να διαβαστούν από κανέναν άλλο, ούτε στη διαδρομή, ούτε καν στη θυρίδα που θα παραδοθούν.
  • Σύνδεση με υπηρεσίες καταλόγου ΑΠΘ.
    Αναζητήστε τις e-mail διευθύνσεις παραληπτών με δημοσιευμένα στοιχεία στις υπηρεσίες καταλόγου του ΑΠΘ, τόσο κατά τη σύνθεση νέου μηνύματος όσο και κατά την προσθήκη σε προσωπικό σας ευρετήριο διευθύνσεων.
  • Εργαλεία συνεργασίας.
    Αξιοποιήστε το προσωπικό ημερολόγιο, σημειωματάριο και μοιράστε τα σε συγκεκριμένους χρήστες που εσείς επιλέγετε για συνεργασία.
  • Σύνδεση με προσωπικό αποθηκευτικό χώρο.
    Διαχειριστείτε με εύκολο τρόπο προσωπικά σας αρχεία που βρίσκονται στον αποθηκευτικό χώρου χρήστη ΑΠΘ μέσω του users.auth.gr

Το νέο σύστημα λειτουργεί προσωρινά στη διεύθυνση https://webmail2.auth.gr μέχρι τις 17/5/10, όταν θα αντικαταστήσει το σημερινό σύστημα παραγωγής στη διεύθυνση https://webmail.auth.gr.

Δυστυχώς, λόγω της νέας και βελτιωμένης λειτουργικότητας που παρέχει το νέο σύστημα (ιδίως στα φίλτρα διαχωρισμού μηνυμάτων), δεν είναι δυνατή η αυτόματη μεταφορά όλων των προσωπικών ρυθμίσεων που είχατε στην προηγούμενη έκδοση του webmail. Εξαίρεση αποτελεί το περιεχόμενο των διευθυνσιογράφων (address books) που έχει ήδη μεταφερθεί. Στις 17/5/2010, θα γίνει συγχώνευση των διευθυνσιογράφων μεταξύ παλιού και νέου συστήματος ώστε το τελικό σας ευρετήριο να έχει όλες τις διευθύνσεις.

Οι υπόλοιπες προσωπικές ρυθμίσεις θα πρέπει να γίνουν εκ νέου από σας, αντιγράφοντας ρυθμίσεις από το παλιό σύστημα, που θα παραμείνει διαθέσιμο σε άλλη διεύθυνση γιατουλάχιστον ένα μήνα μετά την μετάβαση του νέου συστήματος σε παραγωγή.

Προσκαλούμε όλους τους χρήστες των υπηρεσιών webmail να δοκιμάσουν το νέο περιβάλλον και να αναφέρουν τυχόν προβλήματα, είτε με χρήση της “Βοήθειας” μέσα από το περιβάλλον είτε μεmail στο support@auth.gr.

Μετάβαση στο περιεχόμενο