Αναβάθμιση υποδομών φωτισμού στην κεντρική Πανεπιστημιούπολη του Α.Π.Θ.

Με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του Α.Π.Θ. σχεδιάστηκαν και πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των υποδομών φωτισμού στους υπαίθριους χώρους της κεντρικής Πανεπιστημιούπολης, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στις μετακινήσεις πεζών και οχημάτων, καθώς και την αποτροπή βανδαλισμών και κακόβουλων ενεργειών.

Οι παρεμβάσεις αφορούν σε συντήρηση και αναδιανομή υφιστάμενων φωτιστικών, καθώς και σε τοποθέτηση νέων επί των κτιρίων και επί ιστών. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν 104 νέοι ιστοί, 222 φωτιστικά σε υφιστάμενους και νέους ιστούς και 109 προβολείς επί κτιρίων και ιστών, σε συνολική έκταση 270.000 m2.

Η επιλογή των φωτιστικών, των προβολέων και των λαμπτήρων έγινε με γνώμονα την καταλληλότητά τους για τέτοιου είδους εφαρμογές, τον υψηλό βαθμό απόδοσής τους και την εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ υπήρξε ειδική μέριμνα για την εξάλειψη του φαινομένου της φωτορύπανσης.

Tην ευθύνη και την εποπτεία για την πραγματοποίηση των εργασιών ανέλαβε η Επιτροπή για την Ανάπλαση των υπαίθριων χώρων του Α.Π.Θ., με υπεύθυνο τον Καθηγητή της Γεωπονικής Σχολής, κ. Ιωάννη Τσαλικίδη, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο της Επιτροπής Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Α.Π.Θ.

Οι Πρυτανικές Αρχές, ενόψει της ολοκλήρωσης του έργου, καλούν τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να περιηγηθούν στη φωτισμένη Πανεπιστημιούπολη προκειμένου να αξιολογήσουν τις παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί και να υποβάλλουν πιθανές προτάσεις βελτίωσης.

Η αποστολή των σχετικών παρατηρήσεων και προτάσεων βελτίωσης μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: vrect-ec-secretary@auth.gr

Για την αναλυτική παρουσίαση των παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν, με φωτογραφικό υλικό και τεχνικές λεπτομέρειες, παρακαλούμε δείτε το συνημμένο αρχείο.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο,

Ιωάννης Α. Μυλόπουλος, Πρύτανης ΑΠΘ
Ιωάννης Δ. Παντής, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
Δέσπω Αθ. Λιάλιου, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού
Σοφία Α. Κουίδου-Ανδρέου, Αντιπρύτανις Έρευνας

Μετάβαση στο περιεχόμενο