Απάντηση της Αντιπρυτάνεως Έρευνας καθ. κ. Σ. Κουίδου-Ανδρέου σε δημοσίευμα της Εφημερίδας “Μακεδονία” σχετικά με τη διάρρηξη στο κτίριο της Επιτροπής Ερευνών (ΚΕΔΕΑ)

Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,

Σας κοινοποιούμε την απάντηση της Αντιπρυτάνεως Έρευνας καθ. κ. Σ. Κουίδου-Ανδρέου σε δημοσίευμα  της Εφημερίδας "Μακεδονία" σχετικά με τη διάρρηξη στο κτίριο της Επιτροπής Ερευνών (ΚΕΔΕΑ), για ενημέρωσή σας.
 

Οι Πρυτανικές Αρχές,

Ιωάννης Α. Μυλόπουλος, Πρύτανης ΑΠΘ

Ιωάννης Δ. Παντής, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης

Δέσπω Αθ. Λιάλιου, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού

Σοφία Α. Κουίδου-Ανδρέου, Αντιπρύτανις Έρευνας

 

 

——————

Απάντηση της Αντιπρυτάνεως Έρευνας καθ. κ. Σ. Κουίδου-Ανδρέου σε δημοσίευμα  της Εφημερίδας "Μακεδονία" σχετικά με τη διάρρηξη στο κτίριο της Επιτροπής Ερευνών (ΚΕΔΕΑ)

κύριε Διευθυντά,

Στο δημοσίευμά σας με το τίτλο «Τελειωμό δεν έχουν τα … περίεργα εντός του ΑΠΘ», αναφέρονται ανακριβή στοιχεία που αφορούν στη διάρρηξη που έγινε στο κτίριο της Επιτροπής Ερευνών μεταξύ της 19ης και 20ης Δεκεμβρίου 2012 και που αφήνουν αιχμές κατά του ιδρύματος και της Επιτροπής Ερευνών και μπορεί να δημιουργήσουν αδικαιολόγητη ανησυχία στους χρήστες της υπηρεσίας.

Η κλοπή αφορούσε σε τρεις φορητούς υπολογιστές και ένα desktop τετραετίας, συνολικής αξίας αγοράς 4400 ευρώ και σε μικροαντικείμενα (συνολικά 13, μέσης αξίας αγοράς μικρότερης των 200  ευρώ). Η συνολική σημερινή λογιστική αξία των κλοπιμαίων είναι μηδενική λόγω παλαιότητας. Λόγω των συστημάτων ασφαλείας μας, το γεγονός δεν αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των δεδομένων των έργων που υλοποιούνται στο Ίδρυμα και ελέγχονται από τον ΕΛΚΕ.

Στο δημοσίευμα αναφέρονται τα ακόλουθα:

  • "Η αντιπρύτανις Κουίδου απέφυγε να ενημερώσει το Σώμα (Σύγκλητος) …" και στην επόμενη πρόταση "ελπίζω να ενημέρωσε την αστυνομία…  αρχές". Τα ανωτέρω αφήνουν αιχμές κατά των πρακτικών που ακολουθούνται στο ΑΠΘ. Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή στις 7.00 το πρωί της 20ης Δεκεμβρίου, όταν προσήλθαν οι υπάλληλοι για εργασία και εντός μισής ώρας είχε κληθεί η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για τη συλλογή στοιχείων. Όπως γίνεται σαφές, ακριβή στοιχεία για το συμβάν δεν ήταν δυνατόν να υπάρξουν από τη Σήμανση, μέχρι τις 11.30 π.μ., οπότε και διακόπηκε η συνεδρίαση της Συγκλήτου. Όπως μας ενημέρωσε το Τμήμα Σήμανσης της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, παρόμοια περιστατικά είναι συνηθισμένα σε κτίρια με αντίστοιχους εξοπλισμούς.
  • «Υπερσύγχρονο κτίριο στο οποίο εισέρχεται κάποιος με ειδικές μαγνητικές κάρτες»
    Το κτίριο στεγάζει υπηρεσίες και συνεδριακό κέντρο και είναι προφανές ότι η πρόσβαση δε μπορεί να ελέγχεται με μαγνητικές κάρτες.  Να σημειωθεί ότι το βράδυ της 19/12 υπήρχε εκδήλωση στο κτίριο.

    Για το συμβάν εξετάζονται οι ευθύνες της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης του ΕΛΚΕ.

    Πολλά από τα "περίεργα συμβάντα στο ΑΠΘ", στα οποία αναφέρεστε είναι σίγουρο ότι θα μπορούσαν να είχαν διαλευκανθεί, εάν υπήρχε η αίτηση εκ μέρους σας για ενημέρωση από τους υπευθύνους.

    Παρακαλώ πολύ να ενεργήσετε σχετικά για την αποκατάσταση των στοιχείων στη στήλη "Υστερόγραφο"  της εφημερίδας σας.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο